Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Οι ...σαφείς θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!!!

Ο Τσίπρας προχτές δήλωσε ότι η θέση του κόμματός του για το σκοπιανό είναι ακριβώς ίδιος με της κυβέρνησης, δηλαδή όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό. Για να δούμε όμως τι έχουν να πουν μερικές ...συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά

Για να δούμε την ανακοίνωση της ΑΟΚΑ για το "Μακεδονικό".

"...επικρίνει τη στάση των κυβερνήσεων των τελευταίων 15 ετών, αλλά και ενός τμήματος της αριστεράς, γιατί στη βάση μιας εθνοκεντρικής ή και εθνικιστικής οπτικής που ακολουθήθηκε από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε μια αχρείαστη αντιπαλότητα..."

Δηλαδή σύμφωνα με την ΑΟΚΑ η στάση της κυβέρνησής μας τόσα χρόνια να μη δώσουμε αμέσως το όνομα Μακεδονία είναι εθνικιστική.


ΔΗΚΚΙ

Το ΔΗΚΚΙ έχει μια πολύ σωστή στάση (κατά τη γνώμη μου πάντα, δεκτές παρατηρήσεις) για το σκοπιανό. Συγκεκριμένα:

"Το ΔΗΚΚΙ καταγγέλλει την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν το κράτος των Σκοπίων ως "Μακεδονία"."

"Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην στρατηγική της Νέας Τάξης που έχει σκοπό την αλλαγή των συνόρων και τον κατακερματισμό της Βαλκανικής."

Αυτά και πολλά άλλα ωραία από το ΔΗΚΚΙ. Μπράβο του!


ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Εδώ τα πράγματα είναι άσχημα. Οι άνθρωποι πρέπει να παίρνουν ...ουσίες! Μετά τις 130 χώρες, και η ΔΕΑ έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας! Αναφέρεται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ με τίτλο είδησης " Σύνοδος του ΝΑΤΟ και Δημοκρατία της Μακεδονίας" και υπότιτλο "Το βέτο δεν οδηγεί στην ειρήνη" (!). Προωθεί τις αντιρατσιστικές πορείες της Νέας Τάξης, ενώ χαίρεται για την ήττα του Τσάβες στο γνωστό δημοψήφισμα (για να έχει δυνατότητα να εκλεγεί για 3η συνεχόμενη φορά) εξηγώντας το γιατί έχασε από τους δεξιούς και λέγοντας ότι "...οι εργάτες και άλλα φτωχά στρώματα δεν έδειξαν διατεθειμένοι να υπομένουν άλλο τον πληθωρισμό και τις ελλείψεις βασικών καταναλωτικών αγαθών, όπως το κοτόπουλο, το γάλα, το βοδινό, τα αυγά και το λάδι, τόσο στα κρατικά όσο και στα ιδιωτικά καταστήματα. Η διαφθορά στο κράτος, η οποία είναι από χρόνια παγιωμένη στη Βενεζουέλα, είχε επιτείνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια..."!!! Τόσο πολύ στεναχωριούνται για την ήττα του από τους δεξιούς! Όχι μη λέτε ότι είναι καθοδηγούμενοι. Μηηηηηηηηη!


ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

"Είναι επίσης μεγάλα ζητήματα οι σχέσεις μας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η στάση της χώρας μας απέναντι στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για καντονοποίηση των Βαλκανίων και οι απειλές για την ίδια τη χώρα μας, οι σχέσεις μας με την Τουρκία."

Αρκετά σωστή τη βρίσκω...


ΚΟΚΚΙΝΟ

Άλλη μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας!!!

Υποδέχεται το σκοπιανό με τίτλο "Αναφαίρετο το δικαίωμα του γειτονικού κράτους να ονομάζεται Μακεδονία"!!!

Με τίτλο "Επιθετικότητα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας;" αναρωτιέται πως μπορεί να είναι απειλητική για την Ελλάδα μια χώρα που "είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης. Η ανεργία φτάνει σήμερα το 37%, έχοντας κινηθεί για πολλά χρόνια στο 40%. Στην αλβανόφωνη μειονότητα, που αποτελεί το 22% του συνολικού πληθυσμού, η ανεργία φτάνει μέχρι και 60%! Το εξωτερικό της χρέος είναι πολύ μεγάλο και η αύξηση του ΑΕΠ ασθενική. Η παραοικονομία αντιστοιχεί στο 40% του ΑΕΠ της. Η χώρα αυτή πρέπει να εισαγάγει το πετρέλαιο και το αέριό της και το μεγαλύτερο τμήμα των μηχανημάτων που χρησιμοποιεί."!!! Το ίδιο επιχείρημα με τον Γκρούεφσκι που είπε "πως μπορεί ένα κράτος σαν τη "Μακεδονία" με 8000 στρατιώτες να απειλεί την Ελλάδα με 240.000 στρατιώτες;". Ελπίζω τα επιχειρήματά τους να μην έχουν τον ίδιο εγκέφαλο για πηγή... Τώρα τι σχέση έχουν αυτά με την προκλητικότητα των Σκοπίων ακόμα και στα σχολικά εγχειρίδια, ένας θεός ξέρει...

Επίσης γράφει αλλού "Με αυτή την έννοια, κάθε τοποθέτηση από δυνάμεις της Αριστεράς (σε όλο της δυστυχώς το φάσμα) ότι χρειάζεται «μια αμοιβαία αποδεκτή λύση», είναι εξαιρετικά παραπλανητική. Από πού κι ως πού -όχι καν ως αριστερή αλλά ως στοιχειωδώς δημοκρατική αντίληψη- έχει δικαίωμα μια χώρα να γίνεται ο ρυθμιστής του ονόματος μιας άλλης;"!!! Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει; Μιλάμε για την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας που σφετερίζονται!

Και το σημαντικό: "Ας δημιουργήσουν οι δύο χώρες μια μεικτή και ανοιχτή επιτροπή ιστορικών και ας συζητήσουν το θέμα όσοι ενδιαφέρονται". Ακριβώς ότι προβλέπει το πρόγραμμα track two του State Department και ότι υπαγορεύει ακριβώς το δόγμα Κίσινγκερ!!! Ωραίοι αριστεροί!!!




ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Άλλο φυντάνι στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ! Σύμφωνα με αυτήν "Η δεξιά κυβέρνηση της Ελλάδας, λίγες μόνο μέρες μετά την οριακή νίκη της στις εκλογές, ξεκίνησε εθνικιστική επίθεση εναντίον του γειτονικού κράτους της Δημοκρατίας της Μακεδονίας". Οι εθνικιστικές επιθέσεις των Σκοπίων είναι ανύπαρκτες! Πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη εικόνα έχει εξαφανιστει από το site τους μετά το κράξιμο που έφαγαν...



ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

Ο Τσίπρας δημοσίως μιλάει για γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα των γειτόνων. Στη σελίδα του ο Συνασπισμός τους αναφέρει ως πΓΔΜ. Ένα αξιοπρόσεχτο σημείο είναι εκεί που λέει: "«Εμείς είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην «βάζει όλα τα αυγά στο καλάθι του ΝΑΤΟ». Θέλουμε τον απεγκλωβισμό της διαφοράς για το όνομα της ΠΓΔΜ από το ΝΑΤΟ και την διεύρυνση του. Η θέση μας είναι υπέρ της κατάργησης του ΝΑΤΟ, που αποτελεί κατάλοιπο του ψυχρού πολέμου. Για μας η ειρήνη στα Βαλκάνια υπηρετεί και τα εθνικά μας θέματα. Η δική μας απάντηση στα προβλήματα ασφάλειας της περιοχής είναι ένα συλλογικό σύστημα πολυδιάστατης ασφάλειας και γι’ αυτό έχουμε προτείνει ένα «Βαλκανικό Ελσίνκι» στη βάση των αρχών της ΔΑΣΕ." Ελπίζω να μην εννοεί ένα καινούριο Παρατηρητήριο του Ελσίνκι στα Βαλκάνια...


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Υποστηρίζει σε κείμενό του "...να οικοδομηθεί και να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών. Να μπει τέλος στη ματωβαμένη επαναχάραξη των συνόρων και στη δημιουργία προτεκτοράτων. Και αυτό μεταφράζεται σήμερα σε βέτο, όχι όμως στο επίπεδο της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αντίθετα, βέτο στην επέμβαση στα Βαλκάνια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που είναι και οι εγγυήτριες δυνάμεις του προτεκτοράτου και οι νταβατζήδες των Βαλκανίων. Δύσκολη προοπτική, αλλά η μόνη εφικτή και ρεαλιστική..." και "...σε ένα αντιμπεριαλιστικό και αντινεοφιλελεύθερο πλαίσιο θα ήταν απλό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με μια σύνθετη ονομασία και με γεωγραφικό προσδιορισμό της Μακεδονίας. Αυτή τη θέση υποστηρίζουμε. Από την άποψη αυτή είμαστε αντίθετοι στη λεγόμενη "διπλή ονομασία"...".

Ξεκάθαρες θέσεις και μπράβο στην ΚΟΕ. Φαίνεται ποιοι καθοδηγούνται και ποιοι όχι...


Για το κόμμα ενεργοί πολίτες δεν μπόρεσα να βρώ τις θέσεις του για το σκοπιανό. Αν ξέρει κάποιος κάτι ας με ενημερώσει.


Όποιος μπει στις σελίδες των παραπάνω κομμάτων θα διαπιστώσει ότι τα πιο προσεγμένα είναι και τα ύποπτα (όχι πάντα). Αλλά και τη διάθεση κάποιων για ενημέρωση σε ...άλλες γλώσσες (Κόκκινο, Οικολογική Παρέμβαση). Δηλαδή σε ποιους απευθύνονται, ποιους ...ενημερώνουν και πρέπει να ενημερώνουν για τις θέσεις τους σε άλλες γλώσσες; Όλα αυτά γιατί ως γνωστόν η επικοινωνία είναι το ήμισυ του παντός! Να πιστέψω λοιπόν τον Τσίπρα ότι και αυτός στηρίζει την σύνθετη ονομασία με ηεωγραφικό περιεχόμενο; Ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές απόψεις ώστε κάθε φορά να προβάλλει αυτές που ...αρέσουν;

Δεν εκφράζω άποψη για την πολιτική γενικά των κομμάτων αυτών αλλά καθαρά την άποψή μου για το πως αντιμετωπίζουν το σκοπιανό, και τις ύποπτες πτυχές των απόψεών τους.

35 σχόλια:

Skinious είπε...

Αμφιβάλλω αν κι αυτοί οι ίδιοι ξέρουν τι θέλουν.. Ενημερωτικότατος!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΥΓΕΙ η συνιστώσα ΚΟΚΚΙΝΟ!

zeitgeist είπε...

Να είστε καλά. Επειδή όλοι φανταζόμαστε ότι οι βαλτοί είναι πολλοί, γι' αυτό το έψαξα λίγο το θέμα. Κάθε βαλτός φαίνεται ότι φτιάχνει και από ένα κόμμα...

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μετράει .

arpakollas είπε...

Αντί να κοιτάξεις την κατάντια και την αισχρή πολιτική θέση των Ελληνικών Κυβερνήσεων από το 1992 μέχρι σήμερα, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την σημερινή κατάσταση κάθεσε και ψάχνεις τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.Ένα σωστό πράγμα είχε προτείνει ο Μιτσοτάκης (για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή του) για Σλαβομακεδονία αλλά οι ελληναράδες τρέχατε τότε στα συλλαλητήρια!!! Μιά τέτοια αντίδραση πάντως σε εμένα υποδηλώνει φόβο απέναντι στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο μικρός Γιαννάκης

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι το πρόβλημα με τα Σκόπια είναι το όνομα της γειτονικής χώρας. Δεν υποψιάζεται ότι το πρόβλημα είναι με το όνομα του μικρού Γιαννάκη (ή της μικρής Μαρίας).

Ο μικρός Γιαννάκης (ή η μικρή Μαρία) γεννήθηκε πριν από πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Από τα πρώτα του χρόνια διαπίστωσε ότι σεβαστή ήταν η γνώμη μόνο των γονιών του και η δική του εφ' όσον συμφωνούσε με των γονιών του. Αργότερα διαπίστωσε ότι το ίδιο συνέβαινε και με τους δασκάλους και τους εργοδότες του, όπως και με τους κάθε λογής προϊσταμένους του.

Ακόμα οδυνηρότερο, διαπίστωσε ότι τιμωρία υπό οποιαδήποτε μορφή τον περίμενε όποτε τόλμησε να αρθρώσει το δικό του λόγο σαν γνώμη αντίθετη με το πιο πάνω περιβάλλον.

Ομικρός Γιαννάκης μπορεί να έγινε πατέρας και παππούς. Εμεινε όμως πάντα ένας φοβισμένος, ευνουχισμένος άνθρωπος. Και ένας ευνουχισμένος πολίτης. Ακόμα χειρότερα, έγινε ένας ευνουχισμένος αξιωματούχος, όποτε του έλαχε να αποκτήσει ένα αξίωμα. Γι' αυτό και τόσο αυταρχικός.

Ετσι, δεν έμαθε ποτέ από τα γεννοφάσκια του να σέβεται τον εαυτό του, τη γνώμη του και τα δικαιώματά του και, συνακόλουθα, δεν έμαθε να τα υπερασπίζεται κιόλας.

Εμαθε μόνο καλά πώς να επιβιώνει ξεγλιστρώντας σαν χέλι με το ψέμα, την υπεκφυγή, την υποκρισία, την υπόκλιση, την υποχώρηση, το θράσος. Πάντα με το φόβο των ισχυρών.

Ομικρός Γιαννάκης (ή η μικρή Μαρία) έγινε ακαδημαϊκός, καθηγητής πανεπιστημίου, υπουργός, πρωθυπουργός, σύμβουλος, διπλωμάτης, διευθυντής. Αλλά πάντα έμεινε ο μικρός Γιαννάκης.

Δεν έμαθε ποτέ ότι κανείς δεν σε σέβεται αν πρώτος εσύ δεν σεβαστείς τον εαυτό σου. Και ότι πάντα θα χάνεις οπωσδήποτε αυτό που δεν υπερασπίζεσαι. Και, το κυριότερο ίσως: Οτι πολλές φορές είναι πιο σημαντικό να υπερασπίζεσαι το δικαίωμά σου από το να το κερδίζεις κιόλας.

Το όνομα της γειτονικής χώρας δεν θα υπήρχε καν, αν τέσσερις κοινότητες προσφύγων της, που ζούσαν στον Καναδά, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, δεν είχαν καταφέρει τα τελευταία 60 χρόνια να αλωνίζουν ανενόχλητα τις ακαδημίες, τα πανεπιστήμια, τις βιβλιοθήκες και τα lobbies της εξουσίας, εξευτελίζοντας έτσι την ανυπαρξία, επομένως και την ανυποληψία, της ελληνικής Ακαδημίας, των πανεπιστημίων, των ερευνητικών και σπουδαστικών ιδρυμάτων και, τέλος, των διπλωματικών και στρατηγικών ελληνικών υπηρεσιών. Επί όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων.

Οι μόνες που αντιδρούσαν ήταν οι αντίστοιχες ελληνικές κοινότητες μεταναστών, εκεί στην ξενιτιά, εντελώς αβοήθητες από τους εδώ απογόνους των χλαμυδοφόρων στρατιωτών του Μεγαλέξανδρου και, ίσως, και απόγονοι του ίδιου του στρατηλάτη.

Οι οποίοι βαυκαλίζονται με ναρκισσιστικές ονειροφαντασίες, που δεν σέβονται ούτε τις ίδιες τις ιστορικές πραγματικότητες. Χωρίς ίχνος σοβαρότητας.

Ζουν και υποδύονται αυτούς που θεωρούν προγόνους τους, μέχρι να ακουστεί η φωνή που τρέμουν από μικροί:

- Γιαννάκηηη.


Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΕΤΡΑΔΗΣ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/04/2008

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος ανώνυμος..
Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ(και το ΚΚΕ παρεμπιπτόντως), από την αρχή της κρίσης οι θέσεις παραμένουν ίδιες, γεωγραφικός προσδιορισμός)...το κόλπο με διαφορετικές αποχρώσεις των συνιστωσών του είναι παλιό, σημασία έχει η επίσημη θέση..εκτός αν προτιμάτε σοβιετική μονολιθικότητα ...

Ανώνυμος είπε...

@ arpakollas
Αν Ελληναράδες εννοείς και ειρωνεύεσαι ένα εκατομμύριο κόσμο... μάλλον μπήκες στο αντίθετο ρεύμα της Εθνικής Αθηνών-θεσσαλονίκης.
Επιπλέον δεν είσαι και σχετικός.
η Σλαβομακεδονία ΔΕΝ έπεσε ΠΟΤΕ στο τραπέζι. Προφανώς αγνοείς ότι οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι ΔΕΝ είναι σλάβοι.
Δες εδώ στην πράξη τα πιστεύω τους

Ανώνυμος είπε...

πραγματικα δεν καταλαβαινω την τρεντυ ταση να κανει καποιος προσπαθεια να θιξει το συριζα ,εκτως αν τα παιρνει απο κανενα αλλο αντιπαλο κομμα

πραγματικα ομως ειναι θλιβερη αυτη η κατασταση, ιδιαιτερα οταν βασιζεται σε συμπερασματολογια τυπου "το ειπε το στειτ ντιπαρτμεντ"
δειχνει τουλαχιστο εμπαθεια

ο χιτλερ ειχε πει "ειναι καλο να παιρνεις βαθειες ανασες", οποτε καταλαβαινεις τι ναζιστης φασιστας εισαι οποτε βαριανασαινεις

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που έχω να πω
για τις γελοιότητες τών
πασοκομμουνιστών, είναι
η ανάμνηση;Που είσαι
Παπαδόπουλε, να βάλλεις
κάθε κατεργάρη στόν
πάγκο του.

Τάμ -Τάμ

Ανώνυμος είπε...

Ελλην Μακεδόνας είπε...
@ arpakollas
(...) Επιπλέον δεν είσαι και σχετικός. η Σλαβομακεδονία ΔΕΝ έπεσε ΠΟΤΕ στο τραπέζι.
-------------------
Τι λες ρε ηλίθιε, που θες να κάνεις και τον "σχετικό" (!!).
ΥΠΗΡΧΕ ετοιμη η πρόταση για Σλαβομακεδονία...
Μη ρωτας τους ομοίους σου (τα εθνικο-φασιστόμουτρα) για να μάθεις.
Ψαξε αλού και θα βρεις πως απορρίφτηκε το Σλαβομακεδονία!
Ζώον, ε ζώον...

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Κύρκος έλεγε για Σλαβομακεδονία, ο Ανδρέας τον λοιδωρούσε, μετά εμπάργκο, Σαμαράς κλπ. Τώρα σκάσε και κολύμπα.

zeitgeist είπε...

@arpakollas

Για τις θέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης βεβαίως να σου πω ότι έγιναν αίσχη. Κυρίως έγιναν αίσχη από τον Μητσοτάκη όμως, που είχε τη δυνατότητα να μη δώσει το όνομα Μακεδονία και το έδωσε. Περισσότερα εδώ: http://blog.antibaro.gr/2007/11/26. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα επικροτήσω το ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε θα το κατακρίνω στο σύνολό του. Ίσα ίσα επειδή έβγαινε ότι το ΣΥΡΙΖΑ έχει συνιστώσες που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία, εγώ έγραψα ότι υπάρχουν και άλλες που δεν το έχουν κάνει!!! Για να ξέρει ο κόσμος τι ψηφίζει.

Και επιμένω προς όλους, δεν κατηγορώ κανένα ΣΥΡΙΖΑ. Θα δείτε όλοι ότι έχω επισημάνει και τις σωστές θέσεις κομμάτων που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δε με ενοχλεί η αντίθετη άποψη, την καθοδηγούμενη όμως δεν την αντέχω.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Αυτό που διακρίνω από τη θ΄ση του ΣΥΡΙΖΑ είναι διγλωσσία μιας και τη μία είναι υπέρ μιναδικής σύνθετης ονομασίας και μία υπέρ διπλή ονομασίας.

Δείτε τις συγκρουόμενες δηλώσεις του Αλαβάνου εδώ και βγάλτε συμπεράσματα:
http://gasimakop.blogspot.com/2008/04/fyrom.html

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 1949. ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

arpakollas είπε...

Αγαπητέ Έλλην Μακεδον, θα σε παρακαλούσα να ανατρέξεις λίγο στη νεότερη ιστορία μας και μετά να χαρακτηρίσεις κάποιον άσχετο. Στο όνομα της Σλαβομακεδονίας είχε συμφωνήσει ο Μητσοτάκης αλλα έλεω των συλλαλητηρίων δεν μπορούσε να πάρει το πολιτικό κόστος και είχε και απέναντι του τον Εθνοπατέρα Σαμαρά ο οποίος δεν δεχόταν να εμπεριεχεται η λέξη Μακεδονία. Αν τότε είχαμε δεχτεί το Σλαβομακεδονία την οποία θεωρώ ακόμα και ιστορικά κατά τη γνώμη την πιο ορθή ονομασία τώρα δε θα είχαμε κανένα ζήτημα ούτε εμείς αλλά θα είχαν λύσει και αυτοί το πρόβλημα που έχουν ως κράτος με τους Αλβανούς.

Ανώνυμος είπε...

Για τους "σχετικούς"...
τον καιρό τον διαπραγματεύσεων...όποιοι είδαν τις συνεντεύξεις Μητσοτάκη και Σαμαρά... θα καταλάβαινε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν ήξερε τι έλεγε ο άλλος. Ο Μητσοτάκης έδινε εντολή για μία στάση...στο παρασκήνιο συζητούσε άλλη λύση και τελικά η ζωή τα έφερνε αλλιώς.
Το ΠΟΙΕΣ προτάσεις έπεσαν επίσημα το γνωρίζουμε και ξέρουμε επίσης ότι ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΛΕΣ απορρίφθηκαν!
Εκ του ασφαλούς και μετά από 15 χρόνια, έρχονται κάποιοι (βλ.Πινέιρο) να μιλήσουν για προστάσεις που ΣΧΕΔΟΝ έγιναν αποδεκτές, άλλοι μιλούν για χρηματισμό του Γκλιγκόροφ με μαύρο χρήμα που ΠΟΤΕ δεν έφτασε στα χέρια του κι άλλα τέτοια... και κατόπιν έρχονται κάποιο ΑΝΩΝΥΜΟΙ,ΑΣΧΕΤΟΙ και ΤΡΟΜΠΕΣ ... ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Προς τους ανώνυμους υβριστές μου...την επόμενη φορά πριν μιλήσουν...να βεβαιωθούν ότι η μάνα τους ΔΕΝ είναι πόρνη διότι εγώ βάζω στοίχημα ότι είναι! Έχω τις ίδιες πηγές πληροφόρησης που έχουν κι αυτοί για το Σκοπιανό.

Επίσης μερικοί του ΣΥΡΙΖΑ που θίχτηκαν... καλό είναι να ανησυχούν όταν μπαίνουν κόντρα στον μονόδρομο για τη δική τους επιλογή και όχι για την επιλογή των υπολοίπων να κινούνται σύμφωνα με το ρεύμα.
Η κριτική που ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ... για το Σκοπιανό... αφορά την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ και τον τακτικισμό του στο θέμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την πολιτική marketing και βγαίνει με ΥΠΕΡ-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ του τύπου 5000 ευρώ χαμηλότερη σύνταξη για να κάνει πελάτες τους πιο αδαείς Έλληνες.
Μόνο που στο θέμα που αφορά την ασφάλεια όσων ζουν στη Μακεδονία... ΔΕΝ μπορούμε να επιτρέψουμε τον κάθε ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ κομματάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να έχει άποψη για τη Μακεδονία την οποία δεν έχει επισκεφθεί ποτέ του.
Στα ίχνη του Αλαβάνου... ο ΣΥΡΙΖΑ Υμηττού διέσχισε τρέχοντας την Μακεδονία για να μπει σφαίρα στα ΣΚόπια. Αλλά εμείς ως Μακεδόνες... θα τους περιμένουμε να εμφανιστούν στη Μακεδονία να μας παραδώσουν μαθήματα πατριδογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού.

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ ΣΑΜΑΡΑ και ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ... ποιον να δεχτούμε ως ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ;
ΠΙΟ Φιλοχρήματο και ΠΙΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟ;
Ας παραμείνουμε στις επίσημες και ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ υπογραφές και όχι στις ανέξοδες και κατόπιν εορτής ΗΡΩΙΚΕΣ αφηγήσεις του καθενός.
Κι επαναλαμβάνω οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ τρελαίνονται όταν τους αποκαλούμε Σλάβους! Αλλά αυτά δεν τα ξέρουν όλοι και ειδικά οι Αναλυτές Βορέιων Προαστίων.

Ανώνυμος είπε...

Ως έλληνας μακεδόνας χαίρομαι που οι σκοπιανοί θέλουνε να συμπληρώσουνε την ταυτότητα τους με στοιχεία της ιστορίας των ελλήνων. Μακάρι αυτό να το κάνανε και οι υπόλοιποι γείτονες μας.
Δυστυχώς οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας δεν αντέχουνε το ανταγωνισμό επί ελληνισμό. Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω την στάση τους.

Εύχομαι λοιπόν στους Σκοπιανούς να τα καταφέρουνε.
dionisis

zeitgeist είπε...

Προς ανώνυμο 1.51:

Αν οι Αυστραλοί πχ ήθελαν να ονομάσουν ένα αεροδρόμιό τους Μ. Αλέξανδρος θα ήταν τιμή μας. Το θέμα όμως είναι για ποιον λόγο το κάνεις. Και είναι άλλο να τιμάς την ιστορία του άλλου, και άλλο να τη σφετερίζεσαι. Όταν λοιπόν η ιστορία παραποιείται σύμφωνα με τις επιθυμίες των ΗΠΑ πως μπορεί να συμφωνεί κανείς;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΗΡΙΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ....

Ανώνυμος είπε...

Εσείς είστε, που όχι μονάχα σφετερίζεστε την ιστορία των ελλήνων αλλά και καθημερινά την παραποιείτε και την χλευάζεται. Στην καλύτερη περίπτωση η ανοχή σας είναι τεράστια απέναντι στις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας.
Αρκεί να σου πω πως δεν τολμάτε να ανοίξετε τα μάτια σας σε περιπτώσεις όπως αυτή της ορθόδοξης εκκλησίας της Ελλάδος που αδιαλείπτως κάθε Κυριακή της ορθοδοξίας καταριέται επίσημος, τους πάντες, επί ελληνισμό και αυτό γίνετε παρουσία της πολιτικής πνευματικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας.
Απαιτήστε λοιπόν τον διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος και μετά να μιλάτε για πατριωτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ
Θα ξανατονισω πως Ως έλληνας μακεδόνας όχι μόνο χαίρομαι που οι σκοπιανοί θέλουνε να συμπληρώσουνε την ταυτότητα τους με στοιχεία της ιστορίας των ελλήνων,
αλλά και ελπίζω να μας αναγκάσουνε οι σκοπιανοί και οι αμερικανοί να βγούμε από τον λήθαργο μας.
Ο εχθρός είναι εντός των τειχών όχι έξω..

zeitgeist είπε...

Πραγματικά στεναχωριέμαι να ακούω τέτοιες απόψεις. Βέβαια δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Πως αποκλείεις όμως το γεγονός να πρόκειται για θέση των Σκοπιανών και των αμερικανών με αλυτρωτικές βλέψεις;

Όσο για το διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους δεν είπα ότι διαφωνώ, και τα λάθη της εκκλησίας πες τα μου να τα δημοσιεύσω πρώτος. Αλλά το πρόβλημα είναι η σκοπιμότητα. Και όταν ακούω λόγους του Χριστόδουλου περί παγκοσμιοποίησης και Μακεδονίας (παρόλο που είχα πολλές ενστάσεις για τις απόψεις του) δεν μπορώ να μην συμφωνήσω.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να αλλοιωθεί η ιστορία για να συμπληρώσουν οι Σκοπιανοί την ταυτότητά τους με την ελληνική ιστορία. Άλλο να προσπαθούν να τιμήσουν την ελληνική ιστορία και άλλο να την σφετερίζονται. Πχ πρόσφατα ανέβασε post το macedonia-greece.blogspot.com για την παραποίηση της ιστορίας ώστε ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος να εμφανιστούν ως μη Έλληνες. Αν εσύ είσαι ευχαριστημένος με αυτό τι να πω...

Ανώνυμος είπε...

αρχίζοντας ανάποδα:
 Ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ουσιαστικά έδρασαν κατά του ελληνισμού, γιατί αντί να προωθήσουνε την ελληνική γλώσσα κάνανε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ενώ η καινή διαθήκη είναι γραμμένη στα ελληνικά, αυτοί δώσανε γραφή στις σλαβικές διαλέκτους, για να την μεταφράσουνε σε αυτές, και μάλιστα όταν μεγάλα τμήματα των σλαβικών φιλών είχανε προσχωρήσει στον χριστιανισμό… έτσι βάλανε φρένο στην διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας (έτσι δεν ξεκίνησε η συζήτηση μας?) Συνεπώς στο συγκεκριμένο ζήτημα και ανεξάρτητα από τα κίνητρα των σκοπιανών που αναφέρεις, ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος ήτανε μισέλληνες και παρά το εξόφθαλμο της ανθελληνικής τους δράσης, το υπουργείο παιδείας και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ εξακολουθεί να παραμυθίαζει τους νεοέλληνες και δεν είναι το μόνο παράδειγμα….
 Στα θέμα που θίγεις κάνοντας λόγο για σφετερισμό της ιστορίας, η θέση μου είναι η εξής: η ιστορία του κάθε λαού αποτελεί μέρος της παγκόσμιας ιστορίας. Καμία ιστορία δεν πραγματώθηκε σε απομόνωση αλλά πάντα μέσα από συνθήκες και διαδικασίες αλληλοεπίδρασης. Ετσι και η ιστορία των ελλήνων είναι αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης και αποτελεί μέρος της παγκόσμιας ιστορίας. Αυτήν την ιστορία έχουνε δικαίωμα να την κρίνουνε και την ερμηνεύουνε, να αντλούνε συμπεράσματα, αρνητικά ή θετικά και ακόμη να αντλούνε (θα το ξαναπώ) στοιχεία που διαμορφώνουνε την ταυτότητα τους, και προφανώς τέτοια δικαιώματα δεν έχουνε μόνο οι νεοέλληνες.
 Αν το ψάξεις περισσότερο θα δεις ότι μέσα από αυτήν την αλληλεπίδραση διαμορφωθήκανε και εξακολουθούνε να διαμορφώνονται οι ταυτότητες όλων των εθνών, αλλά και η κάθε ξεχωριστή η ατομική ταυτότητα. Άλλωστε αυτήν την ατομική και συλλογικοί ανάγκη υπηρέτη η αποδοχή του δικαιώματος του αυτό- προσδιορισμού μας. Ας μην κολλάμε σε αυτά τα απλά θέματα. Η αντιπαράθεση που γίνεται με τέτοια ένταση μέχρι φανατισμού θα έλεγα για την ιστορία και κυρίως για την ερμηνεία της ή και την παραποίηση της, πάντα έχει σαν στόχο να καλύψει, ανομολόγητους σκοπούς και τα συμφέροντα των πάσης φύσης εξουσιαστών. Ας δούμε για παράδειγμα τους πραγματικούς λόγους που οδηγήσανε στην μικρασιατική τραγωδία των νεοελλήνων. Έλεγε κανείς τότε στον λαό ότι κάνουμε την εκστρατεία για τα ξένα συμφέροντα? για τα πετρέλαια κλπ? όχι!!! Αντιθέτως μιλούσανε για το έθνος την λευτεριά των αδερφών ελλήνων της Μικράς Ασίας κλπ
 Επειδή πέρασες στο ντούκου αυτό που σου έγραψα η ορθόδοξη εκκλησία «αδιαλείπτως κάθε Κυριακή της ορθοδοξίας καταριέται επίσημος, τους πάντες, επί ελληνισμό και αυτό γίνετε παρουσία της πολιτικής πνευματικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας.» θα σου πω πως (ίσως ασυνείδητα) υποβαθμίζεις το ζήτημα γράφοντας για λάθη ενώ αιώνες τώρα, πρόκειται για συνειδητή σκόπιμη δράση του κλήρου κατά της ελληνικής παιδείας και γενικότερα του ελληνικού πολιτισμού. Πρόκειται για κατά συρροή και εξακολούθηση έγκλημα… Αλλά αν όπως γράφεις έχεις πραγματικά την πρόθεση να δημοσιοποιήσεις τα (κατ άσε, έστω) λάθη της χριστιανικής θρησκείας θα σου στείλω και αναλυτικά τους αφορισμούς και κρίνε μόνος σου
 Όσο για τους λόγους του Χριστόδουλου θα σου θυμίσω πως συνεπέστατος στην ανθελληνική του δράση, θεωρούσε έλληνες μονάχα τους χριστιανούς στο θρήσκευμα και είχε το θράσος να δηλώνει, πως η εκκλησία της Ελλάδος τίμησε τους προγόνους έλληνες, γκρεμίζοντας τους ναούς τους και κάνοντας από τα ίδια υλικά χριστιανικές εκκλησίες, στα ίδια σημεία, καθαγιάζοντας τους τόπους αυτούς…. μέχρι και την ακρόπολη που συμβολίζει τον ελληνικό πολιτισμό, την κάνανε εκκλησία της παναγιάς….. Επομένως δεν μπορείς ως έλληνας να είσαι τόσο επιεικής σε κάτι τέτοιους… λέγοντας πως έχεις πολλές ενστάσεις αλλά συμφωνείς με τις θέσεις του για την παγκοσμιοποίηση γιατί πολύ απλά μέσα από πολλές μικρές αλήθειες μπορεί να περνά (όχι πάντα και για όλους…) ένα μεγάλο ψέμα. Υπέρ της παγκοσμιοποίησης είναι φύση και θέση ο χριστιανισμός γιατί πάνω από τα έθνη τις φυλές κλπ είναι οι προσπάθεια παγκοσμιοποίησης του χριστιανισμού με την διαφορά ότι πρέπει να γίνεται με τους δικούς τους όρους (του ιερατείου) και για τα δικά τους συμφέροντα, βλέπε καθολικισμός ορθοδοξία προτεσταντισμός… άλλα και για στο Ισλάμ τα ίδια ισχύουνε.
 Δεν έχω καμιά αυταπάτη πως υπάρχουνε αλυτρωτικές βλέψεις και ποιο σωστά φαντασιακοί επεκτατισμοί στα μυαλά κάποιων σκοπιανών, αλλά στην Ελλάδα ζω και γνωρίζω πως ο επεκτατισμός αυτών των σκοπιανών τροφοδοτείτε και από των αντίστοιχο επεκτατισμό ελλήνικών κύκλων που εκφράστηκε και δια στόματος βουλευτών κλπ όπου κάνανε λόγο για επεμβάσεις διάλυση του κρατιδίου κλπ. Θα ξανά-τονίσω πως η αντιπαράθεση που γίνεται με τέτοια ένταση μέχρι φανατισμού θα έλεγα για την ιστορία και κυρίως για την ερμηνεία της ή και την παραποίηση της, πάντα έχει σαν στόχο να καλύψει, ανομολόγητους σκοπούς και τα συμφέροντα των πάσης φύσης εξουσιαστών.
dionisis

zeitgeist είπε...

Φίλε μου Διονύση καταρχάς χαίρομαι που θες να συζητήσουμε το θέμα. Πάνω σε αυτά που έγραψες όμως έχω κάποιες ενστάσεις.

Επειδή ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος ήθελαν να διαδώσουν τον Χριστιανισμό (αυτός ήταν ο στόχος τους) και σε σλαβικές χώρες και μετέφρασαν έτσι την Αγία Γραφή σε αυτές τις γλώσσες είναι μισέλληνες; Διαφωνώ. Γιατί να μην τους τιμά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων; Τον Χριστιανισμό ήθελαν να διαδώσουν.

"...την ιστορία έχουνε δικαίωμα να την κρίνουνε και την ερμηνεύουνε, να αντλούνε συμπεράσματα, αρνητικά ή θετικά και ακόμη να αντλούνε (θα το ξαναπώ) στοιχεία που διαμορφώνουνε την ταυτότητα τους, και προφανώς τέτοια δικαιώματα δεν έχουνε μόνο οι νεοέλληνες..."
Να την κρίνουν, να την ερμηνεύουν, να αντλούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στοιχεία ναι. Να την παραποιούν όμως όχι. Γιατί μετά από 50 χρόνια οι Αμερικανοί θα διδάσκουν ότι ήταν τα καλά παιδιά της ανθρωπότητας, και όσους πολέμους έκαναν, τους έκαναν για καλό.

Προφανώς και ήταν λάθος ότι δεν αναφέρονταν τα λάθη της εκστρατίας στη Μ.Ασία. Αυτό ήταν ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. Όμως τι σημαίνει αυτό; Ότι θα το διορθώσουμε απαλλοίφωντας τα γεγονότα και από τις 2 πλευρές; Αυτό είναι ιστορία; Εγώ λέω να περιγραφούν όλα ως έγιναν.
(Αυτή η παράγραφος πάει και για το θέμα του βιβλίου της Ρεπούση...)

Στο όνομα της θρησκείας έχουνε γίνει κατά το παρελθόν τρομερά εγκλήματα δε διαφωνώ. Απλά συμφωνώ με τις αξίες που διδάσκει ο Χριστιανισμός, γιαυτό και είμαι Χριστιανός. Σκέφτομαι όμως 10 φορές το κάθετι που θα μου πει ο παπάς. Δεν το δέχομαι χωρίς σκέψη. Και προφανώς οι παπάδες (και ο Χριστόδουλος) έχουν κάνει λάθη. Και θα γράψω και εγώ ένα: Λίγο πριν φύγει είχε δώσει εντολή να απαγορευτούν οι γάμοι σε εξωκλήσια. Γιατί εκεί ο τζίρος είναι μικρός... Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είπε και σωστά πράγματα στη ζωή του. Δεν τον αφορίζω δογματικά...

"πάντα έχει σαν στόχο να καλύψει, ανομολόγητους σκοπούς και τα συμφέροντα των πάσης φύσης εξουσιαστών."
Συμφωνώ απόλυτα. Και αυτή η συγκεκριμένη τα συμφέροντα των Αμερικανών εξουσιαστών. Αλλά τι να κάνουμε; Να πουλήσουμε κάθε κομμάτι της ιστορίας μας επειδή το θέλουν αυτοί, ή να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε τα μάτια στους γείτονες που διδάσκονται λάθος ιστορία (εσκεμμένα) τόσα χρόνια; Είναι σαν να μαθαίνεις στα 30 σου, ότι ο πατέρας σου είναι πχ δολοφόνος. Και να ξέρεις ότι ισχύει, δύσκολα το δέχεσαι...

Πάντως θα χαρώ να συνεχίσουμε τον διάλογο, και απλά σου υπενθυμίζω πως άλλο είναι να κρίνεις μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ιστορία και άλλο να εφευρίσκεις μια ψεύτικη για να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντά σου!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που πριν απ όλους και πάνω από όλους παραποιούνε την ιστορία των ελλήνων είναι οι νεοέλληνες, για μένα εβραίοχριστιανοί είναι το όνομα που τους ταιριάζει, ακόμη και το νεοέλληνας είναι μια παραποίηση της ιστορίας.
Δεν μπορείτε λοιπόν εσείς που πριν απ όλους και πάνω από όλους παραποιείτε την ιστορία, να εγγυηθείτε την ιστορική αλήθεια, ούτε βέβαια μπορούνε να εγγυηθούνε την αλήθεια οι αντίστοιχοι κύκλοι των Σκοπίων.
Μπορώ να σου παραθέσω ατελείωτες σελίδες με τις παραποιήσεις τις αποσιωπήσεις και τις πράξεις υποτίμησης τις ιστορίας των ελλήνων οπό τους εβραίο-χριστιανούς που καταχρώνται το ονόματος έλληνας. Και μιλάμε για την επίσημη πολιτεία…… αλλά και για όλους εσάς που η πλύση εγκεφάλου δεν σας αφήνει να δείτε την καμπούρα σας.
Ακόμη μια φορά πέρασες στο ντούκου αυτό που σου έγραψα η ορθόδοξη εκκλησία αδιαλείπτως κάθε Κυριακή της ορθοδοξίας καταριέται επίσημος, τους πάντες, επί ελληνισμό και αυτό γίνετε παρουσία της πολιτικής πνευματικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας.» θα σου πω πως (ίσως ασυνείδητα) υποβαθμίζεις το ζήτημα γράφοντας για λάθη ενώ αιώνες τώρα, πρόκειται για συνειδητή σκόπιμη δράση του κλήρου κατά της ελληνικής παιδείας και γενικότερα του ελληνικού πολιτισμού.
Μη ζητάτε λοιπόν τα ρέστα από τους σκοπιανούς όμοιους σας.

Απλά συμφωνώ με τις αξίες που διδάσκει ο Χριστιανισμός, γι αυτό και είμαι Χριστιανός.
Όσο για τις αξίες που διδάσκει ο χριστιανισμός θα έλεγα πως μία και μοναδική είναι η άξια που διδάσκει και αυτή είναι η ιδιοτέλεια.
Όλα με ανταλλάγματα, ακόμη και ο παράδεισος προσφέρεται με αντάλλαγμα να είσαι καλός ή κάλος, δηλαδή ένα αποβλακωμένο πρόβατο που το αρμέγουν οι ποιμένες (το παπαδαριό).
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία λοιπόν πως είναι καθοριστική η συμβολή του χριστιανισμού για την σημερινή άθλια κατάσταση παγκοσμίως (θα προσέθετα το Ισλάμ και τον εβραϊσμό γιατί και οι τρεις θρησκείες αναφέρονται στον ίδιο εβραϊκής έμπνευσης και κατασκευής θεό.)
Συνεπώς δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις σου, αλλά αυτά που πρεσβεύεις αγαπητέ φίλε, κάτω από τον χριστιανικό μανδύα, χάνουνε την αξία τους.
Ο χριστιανισμός είναι ένα κατ εξοχήν εξουσιαστικό σύστημα αντιλήψεων και ως εκ τούτου δεν έχει καμία σχέση με την α-λήθεια, την ανιδιοτέλεια, την φιλοπατρία, την αγάπη, την ελευθερία, την ομορφιά, την γνώση, και εν γένη την καλή συμπεριφορά. Αυτές οι αξίες ανήκουνε στον ελληνικό πολιτισμό και με αυτές προσπαθούσανε να διαπαιδαγωγηθούνε οι Έλληνες όχι για να κερδίσουνε τους εβραιοχριστιανικούς παραδείσους, αλλά για να τιμήσουνε την ζωή, αυτήν την ζωή.
Μήπως πρέπει να το ψάξεις καλύτερα το θέμα?
Γιατί πολύ απλά, δεν μπορείς να είσαι και Έλληνας και Χριστιανός!!!! αυτά τα δύο είναι φωτιά με νερό και δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστούνε. Όσοι προσπαθούνε να τα συμβιβάσουνε διάγουνε μονίμως εν συγχύσει.
Ή ορθολογιστής θα είσαι ή άστα να πάνε….

Σε κάποιο κείμενο του Λιαντίνη διάβασα πως (δεν το μεταφέρω αυτολεξεί, αλλά όπως το θυμάμαι), «αν θέλεις να έχεις ένα ασφαλές κριτήριο για την ποιότητα του ανθρώπου, τότε ρώτησε αν πιστεύει στην μετά θάνατο ζωή και αν σου πει ναι, τότε κέρασε του ένα ούζο και φρόντισε να μην τον ξανάσυναναστραφείς».


Τέλος δεν θα επέμενες στις απόψεις σου αν είχες κατανοήσεις πλήρως αυτήν την θέση: «Η αντιπαράθεση που γίνεται με τέτοια ένταση μέχρι φανατισμού για την ερμηνεία ή και την παραποίηση της ιστορίας, πάντα έχει σαν στόχο να καλύψει, ανομολόγητους σκοπούς και τα συμφέροντα των πάσης φύσης εξουσιαστών.»

dionisis

zeitgeist είπε...

Γιατί το νεοέλληνας είναι παραποίηση της ιστορίας;

Θα ήθελα ένα παράδειγμα από όλα αυτά που λες ότι δείχνουν την υποτίμηση των Ελλήνων από τους "εβραιο-χριστιανούς" όπως τους αναφέρεις.

Τώρα για το ότι "η ορθόδοξη εκκλησία αδιαλείπτως κάθε Κυριακή της ορθοδοξίας καταριέται επίσημος, τους πάντες, επί ελληνισμό και αυτό γίνετε παρουσία της πολιτικής πνευματικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας" πραγματικά δεν το καταλαβαίνω γιαυτό και δεν το σχολίασα. Αλλά μπορείς να εμβαθύνεις ελεύθερα εσύ για να το εμπεδώσω.

Για την ιδιοτέλεια που διδάσκει ο Χριστιανισμός διαφωνώ. Οι δέκα εντολές διδάσκουν ιδιοτέλεια; Θα δεχόμουν να περάσουν αυτές οι αξίες στους απογόνους μου έστω και κοροιδεύοντάς τους, με μια θεότητα που μπορεί και να μην υπάρχει.

Έλληνας και Χριστιανός δεν πάνε μαζί; Μα οι Έλληνες πολέμησαν κάτω από μια ελληνική σημαία με έναν σταυρό πάνω, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Και αυτό τους έδωσε μεγάλη δύναμη και κουράγιο. Επίσης πολέμησαν και πολλοί κληρικοί (Παπαφλέσσας πχ). Πως λες ότι δεν έχουν σχέση Χριστιανισμός και Ελληνισμός;

Όσο για το ότι όλα τα προκαλούν κάποιοι εξουσιαστές, τι να κάνουμε; Να τους αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν; Αν αυτοί οι εξουσιαστές βοηθήσουν τα Σκόπια να επιτεθούν στην Ελλάδα (λέμε τώρα...) να τους δώσουμε τη μισή Ελλάδα για να μην πολεμήσουμε σε έναν πόλεμο που θα προκαλέσουν οι εξουσιαστές (Αμερικανοί); Ή να αντισταθούμε;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ γράφεις πως θα ήθελες «ένα παράδειγμα από όλα αυτά που λες ότι δείχνουν την υποτίμηση των Ελλήνων από τους "εβραιο-χριστιανούς" όπως τους αναφέρεις». Διάβασε λοιπόν με προσοχή τα παρακάτω.
Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως σήμερα γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα στις 29 Φεβρουάριου η Α΄ Κυριακή της ορθοδοξίας.
Σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες ψάλλονται επτά αφορισμοί κατά των ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμού, ένα υβριστικό τροπάριο ένας μακαρισμός και αλλά……

Τα απαράδεκτα κείμενα λένε τα εξής:

Μακαρισμός: «οι καλάμω του Σταύρου, εκ του βυθού της αγνωσίας τους λαούς αναγόντες Απόστολοι, την των Ελλήνων πλάνην απομειώσατε από της γης, απλανείς σωτήρες γενόμενοι των πιστών, αληθώς όθεν μακαρίζεσθε».

Τροπάριο: «Ναούς ειδώλων(=ελληνικούς) καθείλετε αθλούντες, και εαυτούς της Τριάδος θείους ναούς εδομήσασθε, αθλοφόροι κυρίου αγγέλων συνόμιλοι».

Αφορισμοί:

1«Έτι τις φρονούσι και λεγουσι κτιστήν είναι πασα φισικήν δύναμην και ενέργεια της τρισυπόστατου θεότητος, ως κτιστήν εκ τούτου πάντως και αυτήν την θείαν ουσιαν αναγκαξόμενοις δοξαζειν.
Κτιστή γαρ κατά τους αγίους ενέργεια, κτιστή, δηλώσει και φυσην άκτιστων δε, άκτιστον χαρακτηρίζει ουσίαν.
Κατεύθεν ήδη κινδινεύουσι εις θείαν παντελή περιπιπτειν, και την ελληνικήν μυθολογία και την των κτισμάτων λατρείαν, την καθαρά και αμώμο των χριστιανών πίστη προστριβόμενος, μη ομολογούσι δε κατά τας αγίας θεόπνευστους θεολογίας, και το την εκλησίας ευσεβές φρόνημα, άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμην και ενέργεια της τρισυπόστατου θεότητος ανάθεμα τρις.»

2 «τοις τα ελληνικά δεξιούσι μαθήματα, και μη δια παίδευσην μόνον ταύτα παιδευόμενοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις μάταιαις επομένοις και ως αλληθέσι πιστεύουσι και ούταις αυταίς ως το βέβαιον έχουσαις εγκείμενοις, ώστε έτερους, πότε μεν λάθρα πότε δε φανερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκει ανενδοιάστως αναθεμα τρίς».

3 « τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ’ αυτών και την καθ ημάς κλίσιν μεταπλάτουσι και τας πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχόμενοις και ως αυθυπόστατο την ύλην παρα των ιδίων μορφούσθαι, λέγουσι και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον τον Δημιουργο, τον από του μη όντος εις το είναι παραγόντος τα πάντα και ως ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξουσιαστικός ουσιαστικώς και δεσποτικώς αναθεμα τρίς»

4 «τοις δεχομένοις και παραδίδουσι τα ματαια και ελληνικά ρήματα, ότι τε προΰπαρξις εστί των ψυχών και ούκ εκ τον μη όντος τα πάντα εγένετο και παρήχθησαν, ότι τέλος εστί της κολάσεως η αποκατάστασης αυθίς της κτίσεως και των ανθρωπίνων πραγμάτων και δια των τοιούτων λόγων την βασιλείαν των ουρανών λυόμενην πάντως και παράγουσαν εισάγουσιν, ην αιώνιαν και ακατάλυτον αυτός τε ο Χριστός και θεός ημών δίδαξε και παρέδοτο και δια πασης της Παλαιάς και Νέας Γραφής ημείς παραλάβομεν ότι η κόλασης ατελεύτητος και η βασιλεία αιδίος, δια δε των τιούτων λογων εαυτούς τε απολλύουσι και ετέρεις αιονίας καταδίκης προξένοις γινόμενοις αναθεμα τρις».

5 τοις ευσεβείς μεν επαγκελόμενοις τα των Ελλήνων δυσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περι τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μαλλον ασεβώς επισάγουσιν αναθεμα τρις.
6 τοις την μωράν των εξωθεν φιλοσόφων (των ελλήνων) λεγομενη σοφίαν προτιμώσι, και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις και τα τε μετεμψυχώσεις των ανθρωπίνων ψυχών, η και ομοίως τοις αλόγοις ζώοις ταύτας απολλύσθαι και ει το μηδέν χωρείν δεχόμενοις και δια τούτο αναστασιν και κρισιν και την τελευταίαν των βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσιν ανάθεμα τρις

7. τοις λεγουσιν ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των εραισιαρχών, οι παρά των επτά αγίων και καθολικών συνόδων και πάντων των εν ορθοδοξία λαμψάντων πατέρων αναθέματι καθυποβληθέντες, ως αλλότριοι της καθολικής εκκλησίας δια την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρίτονες είσι κατά πολύ και ενταύθα και εν τη μέλουση κρίσει και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελισάντων ανάθεμα τρίς.

Δηλαδή ανάθεμα τρεις φορές στους Όμηρο, Ορφέα, Θαλή, Σωκράτη, Ηράκλειτο, Δημόκριτο, Σοφοκλή, Αισχύλο, Αριστοφάνη Σόλωνα……

Τα απαράδεκτα αυτά κείμενα ( αλλά και πολλά άλλα…) αποτελούνε την επίσημη ομολογία της χριστιανικής εκκλησίας, πως δεν μπορούνε να συνυπάρξουνε ο χριστιανικός και ο ελληνικός πολιτισμός.
Επομένως η παραδοχή αυτής της αλήθειας είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να μην διάγει ο κάθε ένας μονίμως εν συγχύσει, είτε εμφορείται από την χριστιανική πίστη, είτε εμφορείται από τον κλασικό Ελληνικό πολιτισμό (βλέπε ορθολογισμό – θεωρία πείραμα απόδειξη…).
Συνεπώς η κρίση ταυτότητας του νεοέλληνα αφορά την ανειρήνευτη πάλη μεταξύ έλληνα και χριστιανού.
Οι εξ ανατολών ψευτοηθικολόγοι με την εξουσιαστική τους μανία επιβάλανε στους Έλληνες (και όχι μόνο…) την εβραϊκής κατασκευής αίρεση του χριστιανισμού ακρωτηριάζοντας τους ψύχοπνευματικά.
Η Ορθοδοξία, μαζί με τις άλλες ιουδαϊκής προέλευσης θρησκείες μας καλούνε να φροντίσουμε για την μετά θάνατο ζωή και αφήνουνε την παρούσα ζωή σε χέρια αθλίων εξουσιαστών. Οποία αθλιότης!!!!!

Ο Διαφωτισμός της Αναγεννήσης άνοιξε τον δρόμο μετά από αιώνες καθυπόταξης των λαών της Ευρώπης από τον Χριστιανικό Μεσαίωνα.
Τι τελικά αναγεννήθηκε αν όχι ο Κλασικός Ελληνικός Πολιτισμός?
Και βέβαια τα σημερινά προβλήματα των ευρωπαίων (και όχι μόνο των ευρωπαίων…) έχουνε να κάνουνε με το γεγονός ότι η αναγέννηση δεν ολοκληρώθηκε ως τις μέρες μας. Το φάρμακο για την ολοκλήρωση της είναι η γνώση της ιστορίας.

(Επισήμανση: Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ο μόνος πολιτικός που πήρε δημόσια θέση κατά των αφορισμών είναι ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος.)
Γράφεις ακόμη πως «Για την ιδιοτέλεια που διδάσκει ο Χριστιανισμός διαφωνώ. Οι δέκα εντολές διδάσκουν ιδιοτέλεια; Θα δεχόμουν να περάσουν αυτές οι αξίες στους απογόνους μου έστω και κοροϊδεύοντας τους, με μια θεότητα που μπορεί και να μην υπάρχει».
Δικαίωμα σου να μην αμφισβητείς αυτά που σου μάθανε, αλλά «….έστω και κοροϊδεύοντας τους!!!! τι να πω? το προσπερνώ…
Για την ιδιοτέλεια, σου εξήγησα τη εγώ καταλαβαίνω από την χριστιανική ηθική Όσο για τις δέκα εντολές αποτελούνε μνημείο εξουσιαστικής ιδεολογίας και ιδιοτέλειας. Τι μου ζητάνε οι εντολές αυτές?
Να μη κλέψω? Αυτό θα μπορούσε να είναι σωστό μονάχα αν συμπληρώναμε όταν δεν πεινάνε τα παιδία μου και εγώ διαφορετικά ναι θα κλέψω και δεν το θεωρώ καθόλου αμαρτία. Αμαρτία είναι να πεθαίνουνε από την πείνα εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη και συ να τους λες να μην κλέψουνε, δηλαδή να μην πάρουνε πίσω ένα μέρος από αυτά που τους κλέψανε οι εξουσιαστές.
Θα σου θυμίσω επί πλέον πως ένα από τα στοιχεία διαπαιδαγώγησης των Ελλήνων στα παιδιά τους για την επιβίωση, ήτανε να μαθαίνουνε να κλέβουνε.
Να μην φθονήσω τον πλούτο του πλησίον μου? Αυτό επίσης πάει πακέτο με το ου κλέψεις. Ο λαός μας σε αυτήν την εβραϊκή εξουσιαστή νουθεσία, απάντησε με την παροιμία που λέει: όταν ο ένας τρώει κι ό άλλος βλέπει τρανός καυγάς να γίνει πρέπει.
Να τιμήσω τον πατέρα και την μητέρα μου? Αυτό κι αν δεν βολεύει τον κάθε ανάξιο και την κάθε ανάξια, που κάνει παιδία χωρίς να συνειδητοποιεί τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του απέναντι τους. για αυτό όμως δεν λένε τίποτα οι δέκα εντολές. Σε αντίθεση με τους Έλληνες προγόνους (βλέπε νομοθεσία του Σόλωνα) που ξεκαθαρίζανε πως όχι μόνο δεν πρέπει να τιμάμε το ανάξιο γονιό αλλά και δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι του το παιδί παρά μονάχα όταν πεθάνει να τον θάβουμε, τιμώντας όχι τον γονιό, αλλά την πολιτεία!!!
Να μην πω ψέματα? αυτό ακριβώς ονειρεύεται οποίος ασκεί εξουσία. Γιατί το να γνωρίζει ο ασκών την εξουσία τα πάντα, αποτελεί προϋπόθεση επιτυχούς άσκησης εξουσίας… αρχίζοντας από τις διαπροσωπικές σχέσεις, τις σχέσεις στον χορό δουλείας και φτάνοντας στις σχέσεις με το κράτος και του μηχανισμούς του.
Και εδώ οι πρόγονοι μας, μας νουθετούσανε διαφορετικά μιλώντας για το «ζωτικό ψευδός» αυτό που υπερασπίζεται την αλήθεια μας, την άποψη μας για το δίκιο και το άδικο κλπ. με την λογική των δέκα εντολών σου, στην περίοδο της κατοχής από τους γερμανούς βούλγαρους ιταλούς θα έπρεπε όταν μας ρωτάγανε που είναι το στάρι, ή τα όπλα, η οι αντάρτες….. εμείς ως καλοί χριστιανοί τηρώντας την εντολή ου ψευδομαρτυρήσεις να τους λέγομε την αλήθεια!!!
Να μην σκοτώσω? Φαντάζομε πως θα υπηρέτησες την θητεία σου στον στρατό. Και ξέρεις πολύ καλά ότι εκεί μας εκπαιδεύουνε να φονεύουμε, σε κάθε περίπτωση ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος υπερασπίζεται την ζωή του, καθώς και την ζωή της οικογένειας των φίλων του των συμπατριωτών του.
Περιορίζομε σε αυτά γιατί τα υπόλοιπα όπως αγάπα τον θεό σου… κλπ είναι απλά στολίδια.
Αυτή η ανάγνωση μας λέει στους μυημένους πως μία και μοναδική είναι η άξια που διδάσκει ο χριστιανισμός και αυτή είναι η ιδιοτέλεια.
»Όλα με ανταλλάγματα, ακόμη και ο παράδεισος προσφέρεται με αντάλλαγμα να είσαι καλός ή κάλος, δηλαδή ένα αποβλακωμένο πρόβατο που το αρμέγουν οι ποιμένες (το παπαδαριό)».

Γράφεις ακόμη:
Έλληνας και Χριστιανός δεν πάνε μαζί; Μα οι Έλληνες πολέμησαν κάτω από μια ελληνική σημαία με έναν σταυρό πάνω, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Και αυτό τους έδωσε μεγάλη δύναμη και κουράγιο. Επίσης πολέμησαν και πολλοί κληρικοί (Παπαφλέσσας πχ). Πως λες ότι δεν έχουν σχέση Χριστιανισμός και Ελληνισμός;
Κατ αρχήν, προφανώς δεν σου τα είπανε καλά εκτός από τον σταυρό υπήρχανε πολύ περισσότερα σύμβολα όπως όπλα δαφνοστέφανα που παραπέμπανε στου αρχαίους έλληνες κλπ.
Άλλωστε αν οι έλληνες ήτανε τόσο χριστιανοί όσο εσύ νομίζεις αντί να πολεμήσουνε τους Οθωμανούς θα εφαρμόζανε το «αγαπά τον εχθρό σου καλύτερα από τον εαυτό σου», και το «αν σε χτυπήσουνε από την μια γύρνα και από την άλλη» όμως οι αγωνιστές του 1821πραξανε ακριβώς το αντίθετο εφαρμόζοντας το αρχαίο ρητό τον προγόνων τους «ελευθερία η θάνατος!!»
Όσο για το κουράγιο που τους έδωσε η εκκλησία, διάβασε τον αφορισμό που υπέγραψε ο Πατριάρχης, μαζί με δεκάδες άλλους Επίσκοπους και τον έστειλε με την εντολή να διαβαστεί σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες, όπου μεταξύ των όσων αναφέρει εκθειάζοντας τον ρόλο του σουλτάνου, καταριέται τους επαναστάτες φιλικούς καλεί τους χριστιανούς να τους καταδίδουνε στις οθωμανικές αρχές.
Για του κληρικούς που αναφέρεις όπως Παπαφλέσσας κλπ έπρεπε πριν απ όλα να αναρωτηθείς γιατί κανείς από αυτούς δεν αγιοποιήθηκε. Η απάντηση είναι απλή αυτοί δεν πρόκειται ποτέ να αγιοποιηθούνε γιατί συμμετείχανε στην ανάσταση του έθνους των ελλήνων, πράξανε δηλαδή αντιθέτως από αυτό που θέλει η ορθοδοξία αιώνες τώρα, την εξαφάνιση των Ελλήνων από προσώπου γης, Μακαρισμός: «οι καλάμω του Σταύρου, εκ του βυθού της αγνωσίας τους λαούς αναγόντες Απόστολοι, την των Ελλήνων πλάνην απομειώσατε από της γης, απλανείς σωτήρες γενόμενοι των πιστών, αληθώς όθεν μακαρίζεσθε».
Ας το καταλάβουμε λοιπόν αυτό ας καθαρίσουμε το τοπίο εντός της χώρας μας και εντός μας και μετά να συζητήσουμε για τους έξωθεν εχθρούς, τους σκοπιανους κλπ

Τέλος θα σου πω για ακόμη μια φορά πως δεν αμφισβητώ τις καλές σου προθέσεις, αλλά αν πράγματι είναι καλές, πρέπει να ψάξεις Το φάρμακο για την ολοκλήρωση της αναγέννησης είναι η γνώση της ιστορίας.

dionisis

zeitgeist είπε...

Κοίταξε Διονύση. Σε άλλη μου ανάρτηση κάποιος με ρώτησε ότι αφού προβάλω την ταινία zeitgeist η οποία μιλάει για την προπαγάνδα των θρησκειών πως μπορώ να υπερασπίζομαι τον Χριστιανισμό. Η απάντησή μου είναι (και αν θες μπορώ να ψάξω να τη βρω κιολας) ότι σε έναν ιδανικό κόσμο θέση για τις θρησκείες δεν υπάρχει. Οι θρησκείες είναι όπλο. Και όπως και τα συμβατικά όπλα έτσι και τις θρησκείες ο σημερινός μη ιδανικός κόσμος δεν είναι έτοιμος να τα αποχαιρετίσει (για την ακρίβεια πιστεύω πως πρώτα θα σταματήσει η ύπαρξη των όπλων και μετά των θρησκειών). Επειδή έγραψες ότι υπήρχαν στην επανάσταση στοιχεία και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού δε διαφωνώ, ίσα ίσα.

Το θέμα είναι όμως ότι εφόσον η θρησκεία μπορεί να αποτελέσει συνδετικό κρίκο για την ελληνική κοινωνία γιατί να την απορρίψουμε; Μπορούμε απλά να τη χρησιμοποιήσουμε!

Και το 2ο ότι ξεφύγαμε από το θέμα μας. Το ότι η Χριστιανική εκκλησία έχει κάνει πολλά λάθη από που και ως που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να παραποιούν την ιστορία; Αυτό ήταν το αρχικό μας θέμα και δεν έχει καμιά σχέση με τις απάτες της Χριστιανικής Εκκλησίας.


ΥΓ.: Από ατολμία που είπε και ο Στεφανόπουλος η εκκλησία δεν κάνει κάποιες αλλαγές. Το Πάσχα γιορτάζεται σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο, οι αφορισμοί έπρεπε να έχουν σταματήσει να ψάλλονται κλπ.

ΥΓ2.: Γιατί πιστεύεις ότι ο Χριστιανισμός μισεί τόσο πολύ τον Ελληνισμό; Στο κάτω κάτω οι Έλληνες είναι οι καλύτεροι πελάτες του...

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστή από αρχαιότατων χρόνων η τεχνική αυτή. Και πολύ συνηθισμένη στις μέρες μας από κάτι χριστιανο-πασοκο-δεξιουλες σαν εσένα, (και δεν πέφτω έξω κάπου εκεί βρίσκεσαι) που μάθατε να κρύβεστε πίσω από αφηρημένες αναφορές επικαλούμενοι τον κόσμο «..ιδανικός και μη ιδανικός κόσμος …» αν σέβεσαι τον συνομιλητή σου που προφανώς σε τίμησε, άσε τον κόσμο κατά μέρος και μιλά για την πάρτη σου. Όχι για το πώς θα αλλάξει ο κόσμος αλλά πως θα αλλάξουμε εμείς ο κάθε ένας….

Εγώ δεν πιστεύω τίποτα, αντιθέτως έχω μάθει να γνωρίζω πολύ καλά και να στηρίζω τις απόψεις μου πάνω σε αποδείξεις. Και παραδέχομαι άμεσος την όποια άλλη άποψη όταν ο συνομιλητής μου την στηρίξει σε αποδείξεις
Αλλά «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» άδικα έκανα τον κόπο να σου δείξω τα πειστήρια του μίσους κατά του ελληνικού πολιτισμού (Κυριακή της ορθοδοξίας….) μου απαντάς με παπαρολογίες όπως οι έλληνες είναι οι καλύτεροι πελάτες ….. και με αφηριμενες αναφορές

Οι πραγματικοί έλληνες σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε ποτέ πελάτες του χριστιανισμού. Ωστόσο σίγουρα θα είχες δίκιο αν αντί για την λέξη «οι έλληνες» βάλεις οι εβραίοχριστιανοί, ή οι γραικύλοι, οι ρωμιοί, ή έστω οι νεοέλληνες……. είστε οι καλύτεροι πελάτες των εβραίων…

Δεν κατάλαβες πως από την αρχή διερευνούσα την ικανότητα σου να κρίνεις ορθά για την ιστορία, μέσα από την συζήτηση φάνηκε πως κάνεις τα στραβά μάτια και την γράφεις στα αχαμνά σου, όταν αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα εβραίοχριστιανικά σου πιστεύω, και όχι μόνο αυτό αλλά αξιώνεις να αποτελούνε στοιχείο της ταυτότητας των ελλήνων. Επομένως εσύ και όσοι ομοίως σκέπτονται είστε οι πλέον ακατάλληλοι να μιλήσετε για την παραποίηση της ιστορίας, είτε από τους σκοπιανούς είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και που ‘σε…. αν δεν ήτανε ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, ενδεχομένως τώρα δεν θα είχαμε Σκοπιανούς που να μιλούν άλλη γλώσσα εκεί δίπλα, μάλλον έλληνες θα ‘τανε, να ‘ναι καλά ο χριστιανισμός σας λοιπόν. Άντε και καλά κρασιά…
dionisis

zeitgeist είπε...

Τι λες ρε έξυπνε; Με σέβεται ο συνομιλητής μου; Και εγώ όχι; Άσε τους άλλους να κρίνουν ποιος σέβεται ποιον.

Μισείς τον Χριστιανισμό. Το κατάλαβα. Τι να κάνουμε τώρα; Να γίνουμε άθεοι μπας και μας συμπαθήσεις; Ή να απολογηθούμε για τα λάθη του Χριστιανισμού;

Ποια ιστορία γράφω στα αχαμνά μου; Εσύ γράφεις στα αχαμνά σου το θέμα της συζήτησης. Ξεκίνησες να διαστρεβλώνεις την κουβέντα για να την πας εκεί που θες.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ POST ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Πήγαινε αλλού να βγάλεις το κόμπλεξ σου για τον Χριστιανισμό, και τους Χριστιανούς. Είσαι εκτός θέματος εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Επιστρατεύουν τον Μ. Αλέξανδρο σε σποτ!

Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα... Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση...

http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU
*Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα ... ντόπια!

http://www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q
*Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της ... Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου (Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα!) Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη...

http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4

*Άθελά του κι εδω ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται ... στην Makedonija!
Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Συνωμότες k Συνωμότριες είπε...

Η Κ.Ο.Ε είναι μακράν σοβαρότερο κόμμα και απο το Συνασπισμό και απο κάθε άλλη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούσε τις γραμμές της Κ.Ο.Ε θα μιλουσαμε για μια καταπληκτική αριστερή και πατριωτική κίνηση.
Ας όψεται όμως η ενοτική στάση της ΚΟΕ που προκειμένου να μην διαλυθει αυτή την προσπάθεια (του ΣΥΡΙΖΑ) κρατάει χαμηλό προφιλ και τόνο.
Εύχομαι η ΚΟΕ κάποια στιγμή να αποχωρήσει απο τον σχηματισμό και να μπει στην Βουλή ανεξάρτητη και τότε θα μπορέσουμε οι γνήσιοι αριστεροί πατριώτες να στηρίξουμε το κόμμα που μας εκφράζει , χωρις να συναινούμε στα μικροπολιτικά παιχνιδάκια των Τσιπροαλαβάνων.

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ Skinious ΚΑΙ ΤΟΥ Ελλην Μακεδόνας!!!