Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Το ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικοί...

Το πρόβλημα με κάποιους κυρίους στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δε διατυπώνουν απλώς την άποψή τους. Προσπαθούν να διδάξουν πολιτική σκέψη. Με φράσεις όπως "στις σημερινές συνθήκες ανόδου των ακροδεξιών σχηματισμών, αυτά τα χαρακτηριστικά (σσ. ο αριστερός πατριωτισμός) είναι ανεπαρκή, διότι είναι όπλα του αντιπάλου, τα οποία τα μεταχειρίζεται πολύ καλύτερα από εμάς και μάλιστα για να κατασκευάζει «εσωτερικούς εχθρούς» και «εθνοπροδότες»" (!) προσπαθούν να πείσουν για το πόσο "κακό" είναι να είσαι αριστερός πατριώτης, χωρίς συγκεκριμένα επιχειρήματα. Με την απλή εφαρμογή του δογματισμού. Ότι λέει ο "φασίστας" αντίπαλος είναι εκ των πραγμάτων λάθος. Δεν εκφράζουν απλά την άποψή τους, διδάσκουν πως πρέπει να σκέφτεται ένας "σωστός αριστερός"! Δημιρουργούν μια καινούρια ομάδα αριστερών γενίτσαρων.

Η δογματική χρησιμοποίηση απαγορευμένων όρων είναι το καλύτερο μέσο για να πείσεις κάποιον όταν δεν έχεις επιχειρήματα. Έχετε ακούσει κανέναν από όλους αυτούς που κατηγορούν τους άλλους για εθνικισμό και φασισμό, να λένε και το γιατί; ΠΟΤΕ! Όταν θες να προωθήσεις την πολυπολιτισμικότητα, όποιον προβάλλει αντίσταση τον χαρακτηρίζεις εθνικιστή, φασίστα και καθαρίζεις.

Που είναι οι αντιστασιακές ιδέες τους δε βλέπω. Που είναι η διαφοροποίηση τους προς τη Νέα Τάξη πραγμάτων, προς την πολτοποίηση των εθνών; Ο Αλαβάνος θα είναι επίσημος προσκεκλημένος στην παρουσίαση του βιβλίου της Ρεπούση, που γράφτηκε με τις οδηγίες του State Department (Track Two). Μεγάλος αντιστασιακός! Αυτός είναι το πρότυπο της νέας γενιάς των προοδευτικών πολιτικών; Αλλά τι λέμε τώρα για αντίσταση στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Εδώ οι αντιστασιακοί του ΣΥΡΙΖΑ στην συντριπτική τους πλειοψηφία φιλοξενούν τις σελίδες τους σε αμερικανικούς servers! Ενω ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ πληρώνουν ελληνικές εταιρίες για την ηλεκτρονική φιλεξενία των απόψεών τους, τα 6 από τα 8 κόμματα που αποτελούν το ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναθέσει τις σελίδες τους σε αμερικάνικους servers!!!

Δικαίωμα αυτοδιάθεσης και αυτοχαρακτηρισμού έχει το κάθε κράτος λένε οι Αμερικανοί για τα Σκόπια. Έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται όπως θέλουν. Άρα και γιατί όχι Μακεδονία; Αν όμως αποφάσιζαν τα Σκόπια να ονομαστούν Microsoft θα βλέπαμε αν είχαν το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζονται όπως γουστάρουν. Και αφού επιμένουμε για σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία να προτείνω μια λύση: "Macedonia, NOT!"

Και για τέλος μια διαφήμιση ηλεκτρικής συσκευής (φωτό) από τον G. Bush. Παίρνουμε 10 εκατομύρια Έλληνες, 1 εκατομυριάκι Σκοπιανούς, και 200.000 μουσουλμάνους (αν είναι από τη Θράκη θα δέσει καλύτερα το γλυκό!). Τους χτυπάμε στο μπλέντερ για δυο λεπτάκια. Τους βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν. Προσθέτουμε γαρνιτούρα καμια χιλιάδα Τσάμηδες και το σερβίρουμε.

2 σχόλια:

neted d&d team είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑΜΠΕΛΕΣ. ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΑΛΛΗ ΤΑΜΠΕΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ. ΠΧ ΚΑΛΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΔΕΞΙΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ,ΚΛΠ) ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ? (ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ,ΚΛΠ) - ΚΑΛΕΣ Η ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Η ΑΚΑΜΨΙΑ ΤΟΥ (ΔΕΞΙΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ, ΚΛΠ) ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ? ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕς ΞΕΝΟΥΣ? (ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΚΛΠ) - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΣΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ;) ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟ 1945 ΚΑΙ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ Κ. ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ.. ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΗΡΞΑΜΕ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ.. ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΧ ΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ?
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΤΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ. ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟ.. ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΔΙΚΟ.. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ.. ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΤΩΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ "ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ" - ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΛΗΛΩΣΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙ ΝΙΚΕ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΕΙ Μ***ΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΠΟΥ.. ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΟΣΟ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΕΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΤΗΣ ΔΕΗ.. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ.. ΓΙΑΤΙ -"ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΤV ΟΥΤΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ"

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΟΥΡΑΣΑ
ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ :)

zeitgeist είπε...

"ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑΜΠΕΛΕΣ."

Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι μπαίνουν ταμπέλες. Αυτός είναι ο δογματισμός. Και δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατός να υπάρχουν "οπαδοί" των κομμάτων. Μόνο οι έχοντες συμφέρον δικαιολογούνται να είναι οπαδοί. Όλοι οι υπόλοιποι ΠΡΕΠΕΙ να κρίνουν τον κάθε πολιτικό, κάθε στιγμή και για κάθε πράξη. Δεν είναι δυνατόν να χαίρονται οι νεοδημοκράτες επειδή αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο βλάκας ΓΑΠ. Έπρεπε να θέλουν για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ έναν καλό πολιτικό που θα ανέβαζε τον "ανταγωνισμό" στο πολιτικό σκηνικό, και θα ανάγκαζε την κυβέρνηση σε μια πιο σοσιαλιστική διακυβέρνηση.