Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Ο ...Έλληνας έχει πολλά ποδάρια!!!

Υπάρχει ένα επίπεδο εξυπνάδας-παιδείας-μόρφωσης που χαρακτηρίζει κάθε λαό. Το θέμα είναι αν αυτό το επίπεδο είναι πάνω από το όριο που απαιτείται για να μπορούν να καταλάβουν την προπαγάνδα που ασκείται από την εκάστοτε εξουσία εις βάρος τους.

Στην Αμερική πχ, υπάρχουν 300.000.000 πολίτες, από τους οποίους λιγότεροι από 100.000.000 θεωρούν σημαντικό να ψηφίσουν. Οι άλλοι νομίζουν πως το μέλλον τους είναι εξασφαλισμένο (;) ή ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά με την ψήφο τους.

Ας πάμε σε αυτά τα περίπου 100.000.000 πολιτών, που αποφασίζουν για το μέλλον της Αμερικής. Περίπου οι μισοί θα ψηφίσουν τους ρεπουμπλικανούς, και τον John McCain. Ο John McCain στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία στην έκφραση "θα ψάξω και θα βρω τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπου και αν χρειαστεί να πάω, ότι και αν χρειαστεί να κάνω". Μα φυσικά! Αφού είναι φιλαράκια. Μέτοχοι στις ίδιες εταιρίες, συμμέτοχοι στα ίδια οικονομικά συμφέροντα. Όταν λοιπόν για το μέλλον της Αμερικής - και συνεπώς ολόκληρης της ανθρωπότητας - αποφασίζουν άνθρωποι που ακόμα πιστεύουν ότι η 11/9 ήταν τρομοκρατική επίθεση, τα πράγματα είναι άσχημα. Δείχνει ότι η μόρφωση αυτών των ανθρώπων είναι κάτω από το προαναφερθέν όριο. Και αν σκεφτούμε ότι την παιδεία και τη μόρφωσή τους αναλαμβάνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις των ΗΠΑ, μειώνοντας τη χρηματοδότηση της παιδείας χρόνο με τον χρόνο μπορούν να έχουν ες αεί τη μάζα κοιμισμένη.

Όταν ο Κίσινγκερ είπε ότι "...οι Έλληνες είναι αναρχικοί... και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα...", τι ακριβώς εννοούσε; Παραδεχόταν στην ουσία ότι το μορφωτικό-διανοητικό επίπεδο του ελληνικού λαού είναι πάνω από αυτό το όριο... Γνώριζε ότι δύσκολα θα περάσει οποιαδήποτε προπαγάνδα σε αυτόν. Γι'αυτό και υπέδειξε και τον τρόπο δράσης! Χτυπάμε την παιδεία, την ιστορία, και οτιδήποτε άλλο τους ενώνει μεταξύ τους, και τους ξεχωρίζει από τους άλλους λαούς. Αυτό όμως είναι που πρέπει να διατηρήσουν οι Έλληνες, την διαφορετικότητά τους. Και αυτό δεν είναι εθνικιστικό, όπως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν. Κάθε λαός για να υπάρχει, πρέπει να σέβεται την ιστορία του και τις παραδόσεις του.

Όσοι λαοί λοιπόν είναι πάνω από αυτό το όριο έχουν κάποια ελπίδα να σωθούν. Όλοι οι υπόλοιποι είναι στο έλεος των κυβερνώντων τους, που καθορίζουν τη μόρφωσή τους και εννοείται ότι δε θα επιτρέψουν ποτέ να απομαζικοποιηθεί ο κόσμος. Μόνο ένας διαφωτισμός τους σώζει...

Η μάχη για να φανεί η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα έχει και συνέχεια. Κάποιες Πανδώρες θυμούνται παλιά ανέκδοτα, και τα παρουσιάζουν σαν πραγματικά γεγονότα. Κάποιοι Ιοί σκίζονται να μας πουν ότι η Ελλάδα καταπατά τη συνθήκη του '95 με το βέτο στο Βουκουρέστι. Βέβαια δε θα μας απαντήσουν ποτέ τι είναι το επικίνδυνο που κάνουν, όπως γράφεται σε χαρτιά που κατασχέθηκαν από το ΚΕΦΕ της Σαιεντολογίας, σε έφοδο της αστυνομίας (φωτό δίπλα έγγραφο από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, μιλάει για τους συμμάχους της Σαιεντολογίας και λέει ότι ο Τσακίρης φοβόταν να κάνει αυτό που έκανε ο Τρίμης!!! Δε νομίζω να έπλαθε κουλουράκια ο Τρίμης. Μάλλον κάτι περίεργο θα έκανε). Κάποιες ΜΚΟ πληρώνονται από το κράτος για να το ...πολεμούν! Κάποιοι κύριοι του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ιωακειμίδης) μας λένε ότι είναι προς το συμφέρον μας να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο! Δεν υπάρχει πρέπον και σωστό. Υπάρχει μόνο συμφέρον! Βέβαια δε μας λένε σε αντίστοιχη περίπτωση της Θράκης τι θα ήθελαν; Να αναγνωρίσουν την ανεξάρτητη Θράκη οι Σέρβοι; Επειδή θα είναι προς το συμφέρον τους;

Αλλά το χειρότερο από όλα είναι οι πολιτικοί μας. Μετά από τον Μητσοτάκη που χάρισε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, Στεναχωρήθηκε πολύ που δεν επετεύχθη συμφωνία με τα Σκόπια. Πρέπει να είναι εξοργισμένη με τον Καραμανλή για το θέμα αυτό. Και τι δήλωσε σήμερα; Ότι αν συμβιβαστούν τα Σκόπια, η Ελλάδα θα είναι απλόχερη στην οικονομική πολιτική της με τα Σκόπια!!! Δηλαδή η κόρη του συνεχίζει το ίδιο σχέδιο με τον πατέρα.θα ονομαστούν "Κάτι της Μακεδονίας" και θα τους ευχαριστήσουμε κιόλας. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η βιασύνη της Ντόρας να λήξει το θέμα. Ξέρει ότι σε λίγο καιρό θα αλλάξει χέρια η προεδρία των ΗΠΑ και κατά πάσα πιθανότητα οι συνθήκες διαπραγμάτευσης θα βελτιωθούν για τη χώρα μας. Αλλά αν κρίνω και από το κόλπο με τους bloggers, το σχέδιο είναι πολύ καλά στημένο!

Τέλος να πω ένα μπράβο στον Κάρολο Παπούλια που δήλωσε στο Μεσολόγγι ότι ο πατριωτισμός είναι ευθύνη κάθε Έλληνα. Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα αποτελεί στόχο. Πρέπει να προετοιμαστούμε για διάφορα στη Θράκη... Βέβαια ίσως το κράτος άρχισε να ξυπνάει σιγά σιγά. Πολύ σιγά αλλά γίνοντα μικρά βηματάκια. Θα αναφέρω την απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης περί του δικαιώματος των μουσουλμάνων γυναικών να μη φοράνε μπούρκα, την επανακυκλοφορία της πομάκικης εφημερίδας με στόχο το διαχωρισμό Τούρκων-πομάκων (που προφανώς έγινε υπό την καθοδήγηση του κράτους) κλπ. Ο στόχος μας πρέπει να είναι να φύγουν από τη Βουλή οι δούρειοι ίπποι. Γι'αυτό προσοχή που βάζετε το σταυρό... Καλοί και κακοί υπάρχουν παντού.

1 σχόλιο:

theodore είπε...

Κι αν είναι δύσκολο να επιλέξουν τους άξιους για τον σταυρό μας,ας ψηφίσουν μόνο κόμμα όπως κάνω κι εγώ τα τελευταία χρόνια.
Πολύ καλή η ανάλυση σου και σφαιρική.
ΕΎΧΟΜΑΙ ΟΛΌΨΥΧΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.