Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

ΚΚΕ - Παγκοσμιοποίηση

Σήμερα σκεφτόμουνα τους αριστεροδιεθνιστές του ΠΑΜΕ στην τηλεόραση που μάχονται την παρέλαση. Λένε ότι εξυπηρετεί άλλους σκοπούς... Αν μας βλέπει από μια μεριά ο Κολοκοτρώνης θα ντρέπεται που πολέμησε για μας. Θυμίζω το γεγονός ότι μετά τη Γαλική Επανάσταση οι αριστεροί ήταν οι πατριώτες και οι δεξιοί εκπροσωπούσαν το lifestyle της εποχής. Οι πραγματικοί αριστεροί επαναστάτες ήταν πατριώτες, και όχι διεθνιστές όπως εμφανίζονται σήμερα. Αναρωτήθηκα τι μπορεί να άλλαξε σήμερα και μεταβλήθηκε αυτή η ιδεολογία. Σκέφτηκα ότι όλα σήμερα έχουν γίνει εξαγοράσιμα. Δεν υπάρχουν αξίες, ιδανικά. ΤΙΠΟΤΑ. Δεν μπορεί λέω να υπάρχουν Έλληνες που εμφανίζονται στις τηλεοράσεις να μισούν την ελληνική σημαία, το ελληνικό κράτος, τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Ξαφνικά θυμήθηκα τους γεμάτους σθένος λόγους της κ. Παπαρήγα κατά της παγκοσμιοποίησης και της "νεας τάξης", η οποία ήταν το βασικό της θέμα πριν από λίγα χρόνια. Σήμερα όμως; Πόσο καιρό έχει να μιλήσει για την παγκοσμιοποίηση η κ. Παπαρήγα; Την ξέχασε; Δεν την απασχολεί πλέον; Έχει άλλα προβλήματα; Τι άλλο εκτός από μια χρηματοδότηση θα μπορούσε να αλλάξει την ιδεολογία ενός "αριστερού" κόμματος (το βάζω σε παρένθεση γιατί δεν μπορώ να παραδεχτώ την αριστεροσύνη τους); Μάλλον το ίδιο που άλλαξε την ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά μας λέω εγώ (πρόγραμμα track two κλπ). 100.000$ από τον G.Soros (αν και είναι λίγα)... Τα δολάρια εκ δυσμάς φαίνεται ότι μπούκωσαν και το στόμα όσων θέλουν να λέγονται αριστεροί.

Νομίζουν αυτοί οι κύριοι ότι είναι πιο αριστεροί από τον κύριο Καρατζαφέρη; Η αριστεροσύνη δεν κρίνεται από τη θέση των εδράνων στη βουλή. Κρίνεται από τις απόψεις. Ο Καρατζαφέρης εξαπέλυσε επίθεση στη Βουλή κατά των τραπεζιτών «που παρανομούν με τα "καπέλα" που φορτώνουν τους πολίτες στις συναλλαγές τους» και κατά των «δέκα λαθρεμπόρων» στον χώρο των καυσίμων, για τους οποίους είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Εχετε συναντήσει τους λαθρεμπόρους στις δεξιώσεις. Μερικοί από αυτούς είναι φίλοι της ΝΔ. Να τους ελέγξετε». Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το περιβάλλον ο κ. Καρατζαφέρης «τα έβαλε» με τις πολυεθνικές επικαλούμενος τα λόγια του... Μοράλες και του Τσάβες, οι οποίοι, όπως είπε, «ορθώνουν αποτελεσματικά το ανάστημά τους στη νέα τάξη πραγμάτων» και δήλωσε ενάντιος στην παγκοσμιοποίηση. Εγώ του βγάζω το καπέλο παρόλο που στο παρελθόν είχα τη χειρότερη άποψη για αυτόν. Το κράτος μας δεν ξέρω αν χρειάζεται αριστερούς, δεξιούς η κεντρώους, ξέρω ότι σίγουρα χρειάζεται πατριώτες πολιτικούς.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν μιλήσει η Παπαρήγα κατά των τραπεζιτών, αυτό λέγεται αριστερή πολιτική. Αν το κάνει ο Καρατζαφέρης, λέγεται λαϊκισμός.

Ο Καρατζαφέρης είπε ότι, πριν ζητηθούν θυσίες από τους ασφαλισμένους, πρέπει να δούμε πρώτα τα ασφαλιστικά (και όχι μόνο) προνόμια των βουλευτών. Τον είπαν λαϊκιστή. Η σύντροφος Αλέκα δεν αναφέρθηκε στο θέμα. Είπαν ότι αυτή κάνει σοβαρή πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

O Καρατζαφέρης έχει ΠΟΛΛΑ θετικά ο ίδιος. Δυστυχώς η ομάδα του...έχει ΛΙΓΑ αξιόλογα στελέχη. Έχει κάποιους πατριδοκάπηλους κανονικούς. Επίσης...σαν από αυτοκαταστροφική τάση ... έχει ΑΝΟΙΧΤΕΣ τις πόρτες για ακραία και γραφικά στοιχεία της δεξιάς τα οποία είναι πολύ περιορισμένα ως αριθμός...και δημιουργούν αποστροφή στο συντριπτικό ποσοστό της Ελληνικής κοινωνίας. Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής... είναι η μικρή παρουσία στη βουλή η οποία θα παραμείνει μικρή για πάντα λόγω των συγκεκριμένων επιλογών.Και ανησυχώ μήπως είναι σκόπιμη αυτός ο αυτοπεριορισμός στα πολύ μικρά ποσοστά της ακροδεξιάς. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ΚΕΝΤΡΩΟ κόμμα το οποίο μπορεί να κλέψει κόσμο από παντού. Δεν υπάρχει περίπτωση ξαφνικά οι Έλληνες να γίνουν ακροδεξιοί.Και τα καθηλωμένα ποσοστά του ΛΑΟΣ δείχνουν ακριβώς αυτόν τον περιορισμό που οφείλεται σε ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ που ΔΕΝ αγγίζουν τα μεγάλα πλήθη.Τα μεγάλα κόμματα βυθίστηκαν και το ΛΑΟΣ δεν ξεπέρασε το 5%

Αν κάνει πως ανεβαίνει η Κανέλλη στην ηγεσία του ΚΚΕ θα αυξήσει τα ποσοστά του κάθετα και θα του δώσει άλλη πορεία ακόμα πιο πατριωτική.Αν την αφήσουν φυσικά τα γερόντια της παλιάς φρουράς του ΚΚΕ

zeitgeist είπε...

Συμφωνώ ανώνυμε σχεδόν σε αυτά που λες. Εγώ προσπαθώ να κάνω τους ανθρώπους να σκέφτονται πίσω από αυτά που τους λένε τα ΜΜΕ, που λαικίζουν όπως ακριβώς λες.

Μακεδόνα συμφωνώ για τον Καρατζαφέρη, αλλά και για τους άθλιους της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Για το ΚΚΕ δε μου αρέσει που μιλάνε για κοινωνική αδιαλλαξία.Είμαστε μια κοινωνία και χρειάζεται κοινωνικός συμβιβασμός, όχι κοινωνική αδιαλλαξία

zeitgeist είπε...

Σχεδόν σε όλα εννοώ*