Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Το STAR Channel της πολιτικής...

Όταν σε ενοχλεί να μπαίνουν ανεγξέλεγκτα τα ξένα κεφάλαια στην Ελλάδα, αλλά δε σε ενοχλεί να μπαίνουν ανεγξέλεγκτα οι μετανάστες, είσαι υποκριτής! Πρέπει να υπάρχει έλεγχος και στα δύο!

Όταν σε ενοχλεί η ακροδεξιά της Ελλάδας, αλλά είσαι ο καλύτερος φίλος της ακροδεξιάς των γειτονικών κρατών, είσαι υποκριτής!

Όταν καταδικάζεις τις επιθέσεις που δέχεσαι, αλλά όχι αυτές που κάνεις (όχι εσύ αλλά οι υποστηρικτές σου) είσαι υποκριτής!

Όταν μάχεσαι (δήθεν) κατά του ρατσισμού, και δεν έχεις καταδικάσει ρατσιστικές ενέργειες κατά των Ελλήνων, είσαι υποκριτής!

Δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα να υποστηρίζεις τα δικαιώματα των αλλοδαπών, και αυτά των ίδιων των Ελλήνων να τα έχεις γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων σου. Αν η Χρυσή Αυγή επιτεθεί σε Αλβανούς που έχουν κάνει τατουάζ την αλβανική σημαία θα μιλήσουν για φασισμό (και θα έχουν δίκιο). Που διαφέρουν αυτοί από τη χρυσή αυγή; Και αναφέρομαι στην "επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, ένας 22χρονος στρατιώτης, κατά τη διάρκεια συναυλίας, στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης επειδή είχε τατουάζ με την Ελληνική σημαία", όπως γράφει το troktiko.blogspot.com.

Και μετά από όλα αυτά ακολουθεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το STAR της ελληνικής πολιτικής. Αρχικά βουλευτής του καταθέτει ερώτηση στη βουλή για τα μικρόβια στα spa, για να ξέρουν οι αριστεροί σε ποια spa μπορούν να πάνε άφοβα! Στη συνέχεια, η εφημερίδα Αυγή αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα του τόπου, αναλύει το "Sex and the City" για τους "αριστερούς" που τη διαβάζουν. Και τέλος ο "αντικαπιταλιστής" Ψαριανός υπογράφει συμβόλαιο με το σύμβολο του καπιταλισμού (Γιάννα Αγγελοπούλου).

Όταν ο Έλληνας πολίτης είδε ένα νέο πρόσωπο (Τσίπρα) πίστεψε ότι ίσως κάτι μπορούσε να αλλάξει. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχτηκε στο 18%!!! Οι ελπίδες όμως αποδείχτηκαν φρούδες, ο κόσμος κατάλαβε ότι ο Τσίπρας ήταν η Λαμπίρη της πολιτικής, και σιγά σιγά το ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει ξανά να απολαμβάνει μονοψήφια νούμερα για να καταλάβει ότι οι Έλληνες δεν είναι βλάκες (αν και αμφιβάλλω ότι απευθύνεται σε Έλληνες...).

8 σχόλια:

Hellas-Orthodoxy είπε...

Πολυ καλο αρθρο.Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ σε οσα γραφεις.Η υποκρισια του συριζα ειναι παροιμοιωδης κι ας ελπισουμε καποια στιγμη ο ελληνικος λαος να ψηφισει και να τους στειλει εκτος Βουλης,οπως τους αξιζει.

zeitgeist είπε...

Ευχαριστώ φίλε μου. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί πίστεψαν τον Τσίπρα γιατί ήταν άφθαρτος και νέος. Έστω και τον Τίποτα θα προτιμούσα και εγώ ακόμα από τα λαμόγια. Αλλά είναι χειρότερος από το τίποτα. Είναι παπαγαλάκι

vetdino είπε...

πολύ ωραίο ο παραλληλισμός σου φίλε! επέτρεψέ μου να το αναδημοσιεύσω στο ΣΥΡΙΖΑ Watch

zeitgeist είπε...

Ευχαριστώ vetdino. Δε χρειάζεται να ρωτάς για τις αναδημοσιεύσεις...

Ανώνυμος είπε...

Kommounisths apo syriza
katw ta xeria sas fasistaria apo tous syntrofous

zeitgeist είπε...

Ποια συντρόφια; Και τι σημαίνει κάτω τα χέρια; Δε θα σχολιάζουμε; Πες μας που διαφωνείς να συζητήσουμε

Αριστερό Εξτρεμ είπε...

Άναρθρες ανώνυμες κραυγές χωρίς κανένα επιχείρημα.
Φασίστας είναι αυτός που προσπαθεί να επιβάλλει στους άλλους τις απόψεις του με τη βία.
Ακριβώς ότι έκανε ο ανώνυμος.
Εδώ δίνεται το δικαίωμα να σχολιάσεις ανώνυμα και να μας αποκαλείς φασισταριά.
Συντρόφια προφανώς εννοεί τον Bush γιατί αυτός μιλά για πολυπολιτισμικότητα και το Σύριζα το επαναλαμβάνει.
Όσο για το άρθρο εξαιρετικό.

zeitgeist είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια εξτρέμ. Άναρθρες κραυγές βγάζουν αυτοί που δεν έχουν επιχειρήματα.