Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

EcoNEWS ή οτι-να-ναι-NEWS;

Το χθεσινοβραδινό οικολογικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ είχε αρκετές δόσεις παραπληροφόρησης!!! Αναφέρθηκε στην πυρηνική ενέργεια και στις επιπτώσεις της. Ο ΣΚΑΙ όμως παραπληροφόρησε τον κόσμο. Μας είπε τι προκάλεσαν οι πυρηνικές δοκιμές της Γαλίας στα θαλάσσια οικοσυστήματα και τις συνέδεσε με την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας. Σαν να λέμε να καταργηθούν τα μαχαίρια επειδή κάποιοι τα παίρνουν και σφάζουν κόσμο.

Μας είπε για την είσοδο των τεσσάρων πετρελαικών εταιριών (Exxon Mobil, Shell, Total και ΒΡ) ξανά στην εξόρυξη πετρελαίου στο Ιράκ μετά από 36 χρόνια. Το παρουσίασε σαν ...άνοιγμα του Ιράκ στη Δύση, ώστε να επωφεληθεί από τη δυτική τεχνολογία!!! Ξέχασε να πει ότι έγινε με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό, από το ιρακινό υπουργείο πετρελαίου που διόρισαν οι ΗΠΑ... Αυτό είναι αντικειμενική ενημέρωση;

ΥΓ.: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Είχα τη χαρά να φιλοξενήσω σε σχόλια προηγούμενου post μου την άποψη ενός επιστήμονα, του κ. Μαραμαθά που ασχολείται με την πυρηνική ενέργεια, για το θέμα, και ομολογώ πως με έπεισε για τη χρησιμότητα ενός πυρηικού εργοστασίου για τη χώρα μας. Βέβαια αυτό είναι άσχετο με την παραπληροφόρηση της εκπομπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: