Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Πέταξε τη μάσκα η Φιλελεύθερη Συμμαχία...

...για άλλη μια φορά!

Με ανακοίνωσή της υποστηρίζει τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, όπως βέβαια και κάθε άλλη πρόταση υποδούλωσης της Ελλάδας από τους φίλους μας. Και αυτό γιατί "αυτή θα ανοίξει νέους ορίζοντες στην εμπέδωση του κράτους δικαίου, την ανάπτυξη της ελεύθερης οικονομίας και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη".

Το δημοψήφισμα λέει "θα έδινε μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση στη νέα Συνθήκη", αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν το προτείνει γιατί λέει ότι ο κόσμος είναι ανενημέρωτος και έχει άγνοια επί του θέματος!

Δηλαδή αν ενημερωνόταν ο κόσμος για τη Συνθήκη θα ψήφιζε υπέρ; Διαφωνώ! Γιατί αν ίσχυε αυτό, οι 250 από τους 300 που το υπερψήφισαν θα φρόντιζαν για την ενημέρωση του κόσμου, καθώς θα είχαν λιγότερο πολιτικό κόστος από την υπερψήφισή του. Κάνω λάθος; Αν η Φιλελεύθερη Συμμαχία πιστεύει ότι η Συνθήκη βοηθάει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα φρόντιζε να ενημερώσει τον κόσμο. Όχι να βγάζει ανακοινώσεις του τύπου "είναι καλή η Συνθήκη πιστέψτε μας, αν είχατε ενημερωθεί θα το βλέπατε"!

Και αυτός ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, που λέει ότι ο λαός παραπληροφορήθηκε και καταψήφισε τη Συνθήκη, ας φρόντιζε να τον ενημερώσει καλύτερα αν έτσι νομίζει. Ποιος έχει την ευθύνη να ενημερώσει τον κόσμο δηλαδή;

1 σχόλιο:

Skinious είπε...

Η ΦΣ είναι συγκοινωνούν δοχείο με το ΠτΣτΕ.
Και επι τη ευκαιρία, ας κάνουμε τις ερωτήσεις μας (σιγά μπας και μας απαντήσει! ΔΕΣ: http://skinious.blogspot.com/2008/06/blog-post_19.html