Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Σαηεντολογία και προσηλυτισμός (;)


Το ΚΕΦΕ της Σαηεντολογίας παλιότερα έδρευε στη διεύθυνση Πατησίων 200. Το ΚΕΦΕ όμως με δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών έκλεισε. Παρόλα αυτά φαίνεται πως η "εκκλησία της Σαηεντολογίας" δεν το έβαλε κάτω. Ακριβώς στην ίδια διεύθυνση λειτουργεί σήμερα το "Ελληνικό Κέντρο Διανοητικής και Σαηεντολογίας"!!! Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Έπεσε κατά τύχη στα χέρια μου μια επιστολή της προς έναν "πελάτη". Πέρα από τα διαφημιστικά φυλλάδια που περιείχε ο φάκελος για να διαφημίσουν τα βιβλία του ιδρυτή της Ρον Χάμπαρντ, είχε και μια επιστολή, αυτή που βλέπετε δίπλα (είναι η πρώτη σελίδα που έχει το ζουμί (!), ένα λάθος στο σκανάρισμα την έβγαλε σε χάλια ποιότητα και μεγάλο μέγεθος, αλλά θα επανορθώσω...).

Πέρα λοιπόν από το γεγονός ότι όσοι θα πάνε στο συνέδριο που διαφημίζεται στην επιστολή θα βελτιώσουν τη ζωή τους, θα γίνουν ακόμα και πρωθυπουργοί αν θέλουν (...) - εγώ τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω - μας εξηγεί ότι μπορούμε να φέρουμε μαζί μας και τους φίλους μας (τι φιλόξενοι άνθρωποι). Και λίγο παρακάτω μας ξαναλέει ότι θα μάθουμε 2 πολύ σημαντικά πράγματα! Το εξής ένα:

Πως θα κάνουμε κάποιον να ενδιαφερθεί για οποιοδήποτε θέμα και (αυτό που τους ενδιαφέρει...) για τη Σαηεντολογία! Τώρα αυτό με την προσέλκυση του κόσμου στη Σαηεντολογία (εφόσον θέλει να θεωρείται θρησκεία) γιατί μου κάνει κάτι από προσηλυτισμό; Έχω άδικο;

Για να μην αναφερθώ και στις ερωτήσεις της λίστας του Χάμπαρντ που φανερώνει τις διαστροφικές του τάσεις. Θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις σχέσεις μας κλπ. Στην ουσία θέλει να έχει την εξομολόγηση του καθενός ώστε να τον ελέγχει. Τι πιο ισχυρό εργαλείο ελέγχου του καθενός από τη γνώση της προσωπικής ζωής του;

ΥΓ.: Η Σαηεντολογία εκδίδει και περιοδικό που φέρει τον τίτλο "Ελευθερία Έκφρασης". Μόνο που για να εκφραστείς για τη Σαηεντολογία πρέπει να ζητήσεις άδεια για τα κατωχυρωμένα δικαιώματά της για το σήμα και για το όνομά της...

9 σχόλια:

Skinious είπε...

Δυνατό όπλο της Νέας Εποχής η Scientology βρίσκει τα θύματά της ανάμεσα σε "ανικανοποίητους" και πλανεμένους ανθρώπους, ποντάροντας στην έμφυτη τάση του ανθρώπου για δύναμη και κυριαρχία. Και ναι μεν είναι επιεικέστατα αφέλεια να πέφτεις σε τέτοιες παγίδες, από την άλλη όμως φταίει και η κοινωνία μας και η θρησκεία μας που δεν τους "καλύπτει" (για την Ελλάδα μιλώ, αν και εδώ φαντάζομαι είναι λίγοι... ή όχι; Μήπως έχεις στοιχεία επ' αυτού;)

Despoina Chatzipavlidou είπε...

είναι πολύ ενδιαφέρον ότι άνθρωποι οι κοινότητες που χρησιμοποιούν τον προσυλλητισμό πραγματικά αποκτουν κοινό. σκέψου την λογική... ένας στους εκατό να σε ακολουθήσει, αυτός άλλον έναν θα βρει στους εκατό και πάει λέγοντας...
κατά τ' άλλα δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι σαηντολόγοι. προφανός κάποια ανάγκη του κόσμου καλύπτουν. αυτοί που ανοίκουν σε αυτούς, κάπου είναι αναγκαίο να ανήκουν για ένα φανταστικό καλύτερο κόσμο

Ανώνυμος είπε...

Προ ημερών είχα μπεί σε ενα φούρνο. Βρήκα λοιπόν εκεί κάποια δωρεάν φυλλάδια που έγραφαν "ΌΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ". Πήρα λοιπόν ένα να το διαβάσω.

Στο οπισθόφυλλο, εντόπισα με ... κλασικα ψιλά γράμματα "Εκκλησία της Σαηεντολογίας".

Το είπα στην κοπέλα που εργαζόταν εκεί. Τα πήρε και τα πέταξε.

Αλλά το ερώτημα είναι...Πόσο ισχυρή είναι πια αυτή η "εκκλησία";

zeitgeist είπε...

Δεν ξέρω πόσα μέλη αριθμεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι καταφέρνει να υπνωτίζει κατά κάποιο τρόπο τα μέλη της, ώστε να της παρέχουν τις υπηρεσίες που θέλει. Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που το εφετείο Αθηνών απαίτησε το κλείσιμο του ΚΕΦΕ το 1999.

Στην Αμερική η Σαηεντολογία έχει στροτολογήσει πολλά και μεγάλα ονόματα του Hollywood (επί πληρωμή;). Πάντως αυτό και μόνο δείχνει τη δύναμή της. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε στο Απαρτχάιντ για τον έλεγχο των γηγενών όσον αφορά τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους (αν ήταν ομοφυλόφιλοι ήταν μεγάλο αδίκημα) αλλά και για τον έλεγχο του εμπορίου διαμαντιών, που τότε έπρεπε να γίνεται μόνο από το κράτος. Αυτές ήταν τότε και οι ερωτήσεις της περίφημης λίστας του Χάμπαρντ.

Για να δείτε πόσο διαστροφικός ήταν είχε δημιουργήσει ειδική λίστα με ερωτήσεις και για παιδιά!!!

Στην Ελλάδα μετά από έφοδο της αστυνομίας στο ΚΕΦΕ της Σαηεντολογίας βρέθηκαν κωδικοποιημένα έγγραφα που έδειχναν ότι παρακολουθούνταν πολιτικοί (όπως ο Έβερτ), έγγραφα που έλεγαν ποιοι είναι οι φίλοι και οι εχθροί της οργάνωσης, έγγραφα που έδειχναν τον τρόπο δράσης και συνεργασία με μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες στο Αμβούργο για να προσελκύσουν κόσμο.

Το σίγουρο είναι ότι πολλοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι είναι μπλεγμένοι σε όλο αυτό το πράγμα. Αν σας ενδιαφέρει περισσότερο μπορείτε να βρείτε στοιχεία στη σελίδα unchain.gr που την έφτιαξε ο Αντώνης Μποσνακούδης τον οποίο παρακολουθούσε η οργάνωση. Θα δείτε και πως κάποιοι Ιοί της δημοσιογραφίας εμπλέκονται στην όλη ιστορία...

Ανώνυμος είπε...

Το όνειρο του Χάμπαρντ ήταν να φτιάξει το κράτος Bulgravia

Ανώνυμος είπε...

μολις τωρα κατάλαβα τι κρύβεται πίσς απ'το βιβλίο ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ που είχα αγοράσει πριν ένα χρόνο περίπου... Τώρα πρόσεξα τα ..ψιλά γράμματα της ελληνικής εκκλησίας σαηεντολογίας.... ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ!!!!

zeitgeist είπε...

Το σίγουρο είναι ότι ο Χάμπαρντ ήταν πανέξυπνος... Αλλα και πολύ διαστροφικός!

Ανώνυμος είπε...

Οτιδήποτε λέγεται εναντίον της Σαηεντολογίας ανήκει πάντα σε μια από τις εξής δύο κατηγορίες και είναι είτε:

1. Προϊόν βλακώδους άγνοιας από παραπληροφόρηση, ή,

2. Κακόβουλη συκοφαντία.

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ άλλη περίπτωση.

Ανώνυμος είπε...

@29 Δεκεμβρίου 2009 11:01
Δηλαδή ειναι προιόν άγνοιας το οτι γνωρισα έναν σαϊεντολόγο και δεν έχει τίποτε άλλο να μου πει πέρα από το πόσο καταπληκτικά θα βρω τον εαυτο μου άμα γίνω κι εγώ σαϊεντολόγος??
Ειναι προϊόν άγνοιας και συκοφαντίας ο νόμος της "επικοινωνίας" του Χάμπαρντ, ο οποιος υποστηρίζει πως επιτυχία επιτυγχάνεται εάν επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια στον συνομιλητη σου ανα τακτα χρονικά διαστηματα, μεχρι να τον πεισεις???? (κοινως αν του πλενεις τον εγκεφαλο)??????
Ειναι προιον συκοφαντιας και αγνοιας το οτι δινονται συγκεκριμενοι κωδικες στους υψιλα ισταμενους ωστε να επικοινωνουν παντοτε χρησιμοποιώντας τις ΙΔΙΕΣ λεξεις-κλειδια, ωστε να επιτευχθει πιο ευκολα η πλύση εγκεφάλου????
Σε παρακαλώ φίλε μου, δεν ξερω ποσα παιρνεις απο τους σαιεντολογους, αλλα μην προσπαθεις να μας δουλεψεις, ξερουμε παααρα πολύ καλα τι ρολο βαραει αυτος ο καρκίνος της κοινωνίας που ονομάζεται σαϊεντολογία.
Ειστε επιεικως απαραδεκτοι, και απορώ πως σας αφηνουν να κυκλοφορειτε ελευθεροι.