Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ότι πιο φασιστικό είναι ο αυτοπροσδιορισμός...

Διάβασα στο πολύ καλό http://deltio11.blogspot.com/ ότι "Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού έχει τα όρια του. Εάν ο κ. «καθηγητής» αισθάνεται ως «Αλίκη Βουγιουκλάκη», ιδίως μετά την εκπομπή του στο υποκατάστημα του BBC, αυτό, δεν υποχρεώνει το ελληνικό κράτος, ούτε στην έκδοση ταυτότητας με αυτό το όνομα, ούτε στην αναγνώριση πνευματικών δικαιωμάτων στις ταινίες της."

Όταν ζεις σε μια κοινωνία δεν υπάρχει αυτοπροσδιορισμός. Μόνο ετεροπροσδιορισμός. Η θέση, ο χαρακτήρας και κάθε άλλο χαρακτηριστικό του καθενός μας προσδιορίζεται από το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας. Το αν εγώ είμαι τσιγγούνης και αυτοπροσδιορίζομαι ως ανοιχτοχέρης λίγη σημασία έχει. Οι υπόλοιποι ξέρουν ότι είμαι τσιγγούνης και αυτό μετράει...

Όποιος πάει μια βόλτα από το Δαφνί ξέρετε πόσους αυτοπροσδιορισμένους ...Μεγάλους Ναπολέοντες θα μετρήσει; 




6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου λυνετε μια απορια ρε φασιστακια??? Πως μπορει να εχετε εσεις μια οποιαδηποτε σχεση με μια κοσμοπολίτικη και πανανθρώπινη ιδεα και πρακτική οπως το zeitgeist???
Μηπως η απαντηση ειναι ...ΕΥΠ?????

ARTIVISTAS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
zeitgeist είπε...

Όχι ΕΥΠ. KGB.

Πες μας κάτι για τα μπάχαλα που έγιναν και θα ξαναγίνουν. Είναι παναθρώπινη και κοσμοπολίτικη ιδέα;

Αλλά έχει πλάκα αυτό με την ΕΥΠ όμως... Λες και έγραψα καμιά μυστική πληροφορία...

Ανώνυμος είπε...

τα μπαχαλα εχουν την σκοπιμοτητα τους, αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μου. Τι σχεση εχει το ντοκυμανταιρ zeitgeist με την πατριωτική ιδεολογια????? Πατριωτες δεν ειστε εδω πέρα ή κανω λάθος??

zeitgeist είπε...

Το zeitgeist αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους κάποιοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν την νέα τάξη πραγμάτων. Σε αυτό το σημείο συμφωνώ.

Δε συμφωνώ σε όλα όσα λέει το zeitgeist. Το project venus για παράδειγμα περιγράφει πως πιστεύει ότι είναι ο προορισμός της ανθρωπότητας. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει όλη αυτή η συνεργασία, αλλά χωρίς την κατάργηση των εθνών. Δεν βλέπω γιατί η ύπαρξη των εθνών εμποδίζει αυτή τη συνεργασία των ανθρώπων παγκοσμίως.

Τη συνεργασία εμποδίζουν οι ισχυροί της γης για να μας πείσουν για τη σπουδαιότητα της νέας τάξης πραγμάτων και την απεθνοποίηση. Αυτοί που προκαλούν και όλους τους πολέμους κλπ.

Δε βλέπω που είναι το κακό να αγαπάω το έθνος μου. Όπως αγαπάω την οικογένειά μου αγαπάω και το έθνος μου. Αυτό δε σημαίνει ότι μισώ όλους τους άλλους. Αλλά θα αντισταθώ σε όποιον επιτίθεται στο έθνος μου, όπως θα αντισταθώ σε όποιον πειράξει τον πατέρα μου και τη μητέρα μου. Απλά...

Antonis V Xerxes είπε...

Antonis Vfv Xerxes
Ο συνειδητός αυτοπροσδιορισμός, κοινώς, το γνώθι σ’αυτόν, είναι απαραίτητος για την πνευματική και ψυχική ολοκλήρωση του ατόμου αλλά και για την επίτευξη της αρμονίας με το σύνολο που είναι αναγκαία για την συμβίωση.
Ο συνειδητός αυτοπροσδιορισμός εμπεριέχει τη «γνώση» της κοινωνικής αναγνώρισης του «ειδώλου» μας και την χρησιμοποιεί ως εργαλείο αυτοκριτικής και εφαλτήριο βελτίωσης. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί το άτομο να ετεροπροσδιορίζεται και ταυτόχρονα να έχει τη δυνατότητα βελτίωσης. Ο ετεροπροσδιορισμός αποτελεί συχνά «λύση» σε αδύναμα άτομα, βοηθώντας τα να ταυτιστούν με «ομάδες», «πρότυπα» ή και ινδάλματα.