Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Τη δοκιμασμένη μέθοδο του ...κραχ ακολουθούν και στο πετρέλαιο;

Η όλη ιστορία με την διακύμανση της τιμής του πετρελαίου μου θυμίζει το ΧΑΑ και την κλοπή των Ελλήνων.

Παπαγαλάκια που μας λένε ότι η τιμή του θα φτάσει τα 250, τα 350, τα 500 δολάρια. Το παρουσιάζουν σαν σίγουρη επένδυση. Πολύς κόσμος στην Αμερική έχει επενδύσει σε πετρέλαιο! Αγόρασε τώρα για να πουλήσει όταν το πετρέλαιο φτάσει στα 500 δολάρια... Αν είναι έτσι γιατί δεν το κρατάνε μυστικό, για να αγοράσουν και να κερδίσουν αυτοί όσα περισσότερα μπορούν; Η ιστορία ...βρωμάει!

Συμπτωματικά όλα αυτά ξεκίνησαν όταν άρχισαν να ανακαλύπτονται εναλλάκτικές μορφές ενέργειας. Μετά τη μικρή πτώση των τελευταίων ημερών άρχισαν να λένε ότι η πτώση είναι προσωρινή, και η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί (θυμάστε το ΧΑΑ να πέφτει από τις 6200 στις 5500 και οι "ειδικοί" έλεγαν ότι θα πέσει ακόμα λίγο και θα ξαναφτάσει στις 6900;).

Έχω την εντύπωση ότι η τιμή του πετρελαίου θα πέσει πολύ τον επόμενο καιρό. Θα πρόκειται για μεγάλη ανακούφιση για τα νοικοκυριά καθώς η τιμή του αποτελούσε εμπόδιο για πολλούς.

Οψόμεθα...

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Στα δάχτυλα πάιζει το καπιταλιστικό σύστημα ο ...αριστερός Αλαβάνος!


Έχει χαρτοφυλάκιο σε 9 εταιρίες, 970 μετοχές στην «Γιούρομπανκ», 1.027 «Άλφα Μπανκ», 1.750 «Βιοχάλκο», 234 «Εμπορική» 600 «Επιχειρήσεις Αττική» 3.750 «Μινωϊκές Γραμμές», 320 «Τιτάν» και 399 «Ιντεραμέρικαν».

Πέρα από αυτά έχει και 12% ενός ξενοδοχίου, και πολλά άλλα. Το ενδιαφέρον πάντως είναι η συμμετοχή του στο Χρηματιστήριο. Το παίζει στα ...δάχτυλα με ιδιαίτερη προτίμηση στις τράπεζες! Δεν κρυβονται οι πολιτικές του πεποιθήσεις.


Πηγή: Macedonia-Greece.blogspot.com