Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

"Επίθεση" στον τάφο του Φιλίππου από Σκοπιανό Ακαδημαϊκό σε συνεργασία με ΕΛΛΗΝΙΔΑ καθηγήτρια!

Το παρακάτω κείμενο που μιλάει για μερικούς ακόμα ...Έλληνες καλοθελητές φιλοσκοπιανής προπαγάνδας, και είναι από το macedonia-greece.blogspot.com


Σε προηγούμενο άρθρο σχετικά με τη συνεχιζόμενη Σκοπιανή προπαγάνδα είχε αναφερθεί ένας Σκοπιανός ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας που λέγεται Eugene Borza και ο οποίος διαφημίζεται ως ο ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟΣ (!) επί της αρχαίας Μακεδονίας παρόλο που ΟΥΤΕ ΖΕΙ...ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ από αυτήν! Συνεργάστηκε με την Ελληνίδα (!) καθηγήτρια Όλγα Παλαγγιά , (συμμετοχή σε πρόγραμμα τιυ ιδρύματος Ωνάση) προκειμένου να διαψεύσουν τον Μανώλη Ανδρόνικο σχετικά με τους τάφους της Βεργίνας!

Στην Ελλάδα ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν καλοθελητές, έτοιμοι να καταφερθούν εναντίον της χώρας που ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ με παχυλούς μισθούς!

(Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι Έλληνες φιλοσκοπιανοί είναι κυρίως υπάλληλοι του Ελληνικού Δημοσίου κι κατ’ επάγγελμα παράσιτα της τσέπης του Έλληνα Φορολογούμενου).

Κάποιοι «χτυπούν» την Ελλάδα με αντάλλαγμα ... κάποια απλά λόγω έμφυτης ηλιθιότητας!
Κι επειδή είναι γνωστή και αισθητή η Αμερικανική πίεση και βιασύνη για "κλείσιμο" του Σκοπιανού πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ ,

είδαμε τη θεωρία του Σκοπιανού Ακαδημαικού να δημοσιεύεται στο Αμερικανικό National Geographic που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Διαβάζουμε σχετικά στο ΕΘΝΟΣ (29/4/08)
Το Νάσιοναλ Τζεογκράφικ αμφισβητεί τον Ανδρόνικο με σκοπιανή... ομπρέλα
Ακόμη μία φορά, τα συμπεράσματα του Μανόλη Ανδρόνικου για τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας αμφισβητούνται. Αυτή τη φορά, μέσω του Νάσιοναλ Τζεογκράφικ (National Geographic) και σε μια περίεργη συγκυρία: ενώ το Σκοπιανό με τις αμερικανικές πιέσεις προς την ελληνική πλευρά...βρίσκεται στην επικαιρότητα.Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ν. Τζ.» που αναπαράγεται σε πολλές αρχαιολογικές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο, ο τάφος ανήκει στον Φίλιππο τον Αριδαίο και στη σύζυγό του και όχι στον Φίλιππο τον Β τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παρουσιάζονται επιχειρήματα του Ευγένιου Μπόρζα από τα Σκόπια, που έχει συνεργαστεί με μια Ελληνίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου, την Ολγα Παλαγγιά.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο τάφος δεν είναι του Φιλίππου. Το περίεργο είναι πώς φτάσαμε σε αυτή την τόσο ευρεία δημοσίευση.

Τον περασμένο Ιανουάριο το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχαιολογίας, του οποίου στέλεχος είναι ο κ. Μπόρζα, διοργάνωσε ένα συνέδριο με τίτλο «Η χρονολόγηση των βασιλικών μακεδονικών τάφων στη Βεργίνα».

Στο συνέδριο αυτό πήραν μέρος όσοι συμφωνούν πως οι τάφοι δεν ανήκουν στον Φίλιππο τον Β', αλλά κανείς από την άλλη πλευρά. Δηλαδή, δεν μίλησαν οι μαθητές του Ανδρόνικου, οι οποίοι μάλιστα μετείχαν στις ανασκαφές και στη μελέτη του υλικού. Πολύ απλά, επειδή δεν εκλήθησαν.
(Σημ.blogger: Κλασική τακτική των Σκοπιανών να συζητούν αναμεταξύ τους)

Τώρα, τα βασικά συμπεράσματα του συνεδρίου παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του αμερικανικού περιοδικού Νάσιοναλ Τζεογκράφικ χωρίς, και πάλι, να έχει αναζητηθεί κάποιο επιχείρημα από εκείνους που υποστηρίζουν τα αντίθετα. Επίσης, ο κ. Μπόρζα και η κ. Παλαγγιά εκπονούν ανάλογη εργασία για το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Η Ελλάδα μοιάζει να είναι απούσα από αυτήν τη συζήτηση. Ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς, οπότε οι Σκοπιανοί πιάνονται από κάθε είδους επιχείρημα, μια αντιστροφή της αρχαιολογίας θα τους βόλευε πολύ.

Δηλαδή, θα έκαναν τα πάντα για να αποδείξουν πως οι Αιγές, που έχουν ταυτιστεί με τη Βεργίνα από τον Μανόλη Ανδρόνικο, δεν είναι εκεί. Θα τους βόλευε πολύ να ενσπείρουν αμφιβολίες περί του αν οι Αιγές βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους.

Η αρχαιολογία θα πρέπει να στηρίζεται στα δεδομένα της έρευνας και να μη τα ερμηνεύει κατά το δοκούν. Ο αείμνηστος Μανόλης Ανδρόνικος και οι συνεργάτες του είχαν αδιάσειστα επιχειρήματα όταν μίλησαν για Αιγές και Βασιλικό Τάφο του Φιλίππου.

Τα επιχειρήματα εξακολουθούν να ισχύουν. Αλλά πώς να μιλήσει κανείς για τη διαφαινόμενη διαστρέβλωσή τους όταν μέσα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού είπε με πόζα πως η Βεργίνα δεν είναι οι Αιγές και κανείς δεν τον έστειλε να διαβάσει αρχαιολογία;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΤΤΗ

Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Μια ιστορία για ...αγρίους!

Αυτό που γράφω το διαβάζετε αποκλειστικά με δική σας ευθύνη!!! Είναι μια σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό με αφορμή τις σημερινές πυρκαγιές στην Κρήτη. Το ερώτημά μου λοιπόν είναι αν οι δορυφόροι έχουν τη δυνατότητα να εκπέμψουν ακτίνες λέιζερ! Η τεχνολογία που απαιτείται γι'αυτό, είναι αρκετά παλιά και το μόνο που χρειαζόταν ήταν να το είχαν σκεφτεί όταν τους έστελναν στο διάστημα. Αν ήθελαν οι κατασκευαστές τους, τότε πολύ εύκολα θα μπορούσαν να φέρουν πομπό ακτίνων λέιζερ οι δορυφόροι. Επίσης πολύ εύκολο θα ήταν να σημαδέψουν συγκεκριμένο μέρος της γης. Μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να ανάβουν κάποιες πυρκαγιές με αυτόν τον τρόπο; Ακόμα και να το υποψιαζόταν, θα τολμούσε ο πρωθυπουργός μιας χώρας να πει μια τέτοια εν δυνάμει ανοησία - εδώ εγώ, μέσα από την ανωνυμία του blog, και πάλι με δισταγμό το γράφω... Με αφορμή λοιπόν το βέτο μας και την ερχόμενη σύνοδο της Ε.Ε. για την ένταξη των Σκοπίων, μήπως αυτές οι ...λίγες πυρκαγιές είναι ...προειδοποιητικές βολές; Λέτε να ζήσουμε φέτος τη συνέχεια της περσινής θλιβερής ιστορίας;

Οι ακτίνες λέιζερ είναι μονοχρωματικές ακτινοβολίες, δλδ κύματα ίδιας συχνότητας, καταφέρνοντας έτσι να μη διασπώνται στις συνεχόμενες διαθλάσεις που υφίστανται και μπορούν με αυτόν τον τρόπο να φτάνουν σε μεγάλες αποστάσεις σχεδόν αναλοίωτα. Μπορούν εύκολα να φτάσουν στο φεγγάρι, που βρίσκεται σε απόσταση 300.000 χλμ, πόσο μάλλον από τους δορυφόρους στη γη σε απόσταση 300 χλμ μόλις! Σημειώνω ότι αν αυτές οι ακτίνες είναι υπέρυθρες ή υπεριώδεις δεν φαίνονται με γυμνό μάτι παρά μόνο με ειδική κάμερα. Πως μπορεί απλοί άνθρωποι να έβαλαν φωτιές με μέτωπα δεκάδων χιλιομέτρων; Παρά είναι τρελό το ...σενάριό μου, αλλά μπορεί κάποιος να το αποκλείσει;

Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Ο ...Έλληνας έχει πολλά ποδάρια!!!

Υπάρχει ένα επίπεδο εξυπνάδας-παιδείας-μόρφωσης που χαρακτηρίζει κάθε λαό. Το θέμα είναι αν αυτό το επίπεδο είναι πάνω από το όριο που απαιτείται για να μπορούν να καταλάβουν την προπαγάνδα που ασκείται από την εκάστοτε εξουσία εις βάρος τους.

Στην Αμερική πχ, υπάρχουν 300.000.000 πολίτες, από τους οποίους λιγότεροι από 100.000.000 θεωρούν σημαντικό να ψηφίσουν. Οι άλλοι νομίζουν πως το μέλλον τους είναι εξασφαλισμένο (;) ή ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά με την ψήφο τους.

Ας πάμε σε αυτά τα περίπου 100.000.000 πολιτών, που αποφασίζουν για το μέλλον της Αμερικής. Περίπου οι μισοί θα ψηφίσουν τους ρεπουμπλικανούς, και τον John McCain. Ο John McCain στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία στην έκφραση "θα ψάξω και θα βρω τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπου και αν χρειαστεί να πάω, ότι και αν χρειαστεί να κάνω". Μα φυσικά! Αφού είναι φιλαράκια. Μέτοχοι στις ίδιες εταιρίες, συμμέτοχοι στα ίδια οικονομικά συμφέροντα. Όταν λοιπόν για το μέλλον της Αμερικής - και συνεπώς ολόκληρης της ανθρωπότητας - αποφασίζουν άνθρωποι που ακόμα πιστεύουν ότι η 11/9 ήταν τρομοκρατική επίθεση, τα πράγματα είναι άσχημα. Δείχνει ότι η μόρφωση αυτών των ανθρώπων είναι κάτω από το προαναφερθέν όριο. Και αν σκεφτούμε ότι την παιδεία και τη μόρφωσή τους αναλαμβάνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις των ΗΠΑ, μειώνοντας τη χρηματοδότηση της παιδείας χρόνο με τον χρόνο μπορούν να έχουν ες αεί τη μάζα κοιμισμένη.

Όταν ο Κίσινγκερ είπε ότι "...οι Έλληνες είναι αναρχικοί... και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα...", τι ακριβώς εννοούσε; Παραδεχόταν στην ουσία ότι το μορφωτικό-διανοητικό επίπεδο του ελληνικού λαού είναι πάνω από αυτό το όριο... Γνώριζε ότι δύσκολα θα περάσει οποιαδήποτε προπαγάνδα σε αυτόν. Γι'αυτό και υπέδειξε και τον τρόπο δράσης! Χτυπάμε την παιδεία, την ιστορία, και οτιδήποτε άλλο τους ενώνει μεταξύ τους, και τους ξεχωρίζει από τους άλλους λαούς. Αυτό όμως είναι που πρέπει να διατηρήσουν οι Έλληνες, την διαφορετικότητά τους. Και αυτό δεν είναι εθνικιστικό, όπως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν. Κάθε λαός για να υπάρχει, πρέπει να σέβεται την ιστορία του και τις παραδόσεις του.

Όσοι λαοί λοιπόν είναι πάνω από αυτό το όριο έχουν κάποια ελπίδα να σωθούν. Όλοι οι υπόλοιποι είναι στο έλεος των κυβερνώντων τους, που καθορίζουν τη μόρφωσή τους και εννοείται ότι δε θα επιτρέψουν ποτέ να απομαζικοποιηθεί ο κόσμος. Μόνο ένας διαφωτισμός τους σώζει...

Η μάχη για να φανεί η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα έχει και συνέχεια. Κάποιες Πανδώρες θυμούνται παλιά ανέκδοτα, και τα παρουσιάζουν σαν πραγματικά γεγονότα. Κάποιοι Ιοί σκίζονται να μας πουν ότι η Ελλάδα καταπατά τη συνθήκη του '95 με το βέτο στο Βουκουρέστι. Βέβαια δε θα μας απαντήσουν ποτέ τι είναι το επικίνδυνο που κάνουν, όπως γράφεται σε χαρτιά που κατασχέθηκαν από το ΚΕΦΕ της Σαιεντολογίας, σε έφοδο της αστυνομίας (φωτό δίπλα έγγραφο από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, μιλάει για τους συμμάχους της Σαιεντολογίας και λέει ότι ο Τσακίρης φοβόταν να κάνει αυτό που έκανε ο Τρίμης!!! Δε νομίζω να έπλαθε κουλουράκια ο Τρίμης. Μάλλον κάτι περίεργο θα έκανε). Κάποιες ΜΚΟ πληρώνονται από το κράτος για να το ...πολεμούν! Κάποιοι κύριοι του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ιωακειμίδης) μας λένε ότι είναι προς το συμφέρον μας να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο! Δεν υπάρχει πρέπον και σωστό. Υπάρχει μόνο συμφέρον! Βέβαια δε μας λένε σε αντίστοιχη περίπτωση της Θράκης τι θα ήθελαν; Να αναγνωρίσουν την ανεξάρτητη Θράκη οι Σέρβοι; Επειδή θα είναι προς το συμφέρον τους;

Αλλά το χειρότερο από όλα είναι οι πολιτικοί μας. Μετά από τον Μητσοτάκη που χάρισε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, Στεναχωρήθηκε πολύ που δεν επετεύχθη συμφωνία με τα Σκόπια. Πρέπει να είναι εξοργισμένη με τον Καραμανλή για το θέμα αυτό. Και τι δήλωσε σήμερα; Ότι αν συμβιβαστούν τα Σκόπια, η Ελλάδα θα είναι απλόχερη στην οικονομική πολιτική της με τα Σκόπια!!! Δηλαδή η κόρη του συνεχίζει το ίδιο σχέδιο με τον πατέρα.θα ονομαστούν "Κάτι της Μακεδονίας" και θα τους ευχαριστήσουμε κιόλας. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η βιασύνη της Ντόρας να λήξει το θέμα. Ξέρει ότι σε λίγο καιρό θα αλλάξει χέρια η προεδρία των ΗΠΑ και κατά πάσα πιθανότητα οι συνθήκες διαπραγμάτευσης θα βελτιωθούν για τη χώρα μας. Αλλά αν κρίνω και από το κόλπο με τους bloggers, το σχέδιο είναι πολύ καλά στημένο!

Τέλος να πω ένα μπράβο στον Κάρολο Παπούλια που δήλωσε στο Μεσολόγγι ότι ο πατριωτισμός είναι ευθύνη κάθε Έλληνα. Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα αποτελεί στόχο. Πρέπει να προετοιμαστούμε για διάφορα στη Θράκη... Βέβαια ίσως το κράτος άρχισε να ξυπνάει σιγά σιγά. Πολύ σιγά αλλά γίνοντα μικρά βηματάκια. Θα αναφέρω την απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης περί του δικαιώματος των μουσουλμάνων γυναικών να μη φοράνε μπούρκα, την επανακυκλοφορία της πομάκικης εφημερίδας με στόχο το διαχωρισμό Τούρκων-πομάκων (που προφανώς έγινε υπό την καθοδήγηση του κράτους) κλπ. Ο στόχος μας πρέπει να είναι να φύγουν από τη Βουλή οι δούρειοι ίπποι. Γι'αυτό προσοχή που βάζετε το σταυρό... Καλοί και κακοί υπάρχουν παντού.

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Δωρεάν εγκεφαλικά για Μακεδόνες από το ΥΠ.ΕΞ

Η είδηση είναι από το macedonia-greece.blogspot.com, και δείχνει με ποιο τρόπο ασκείται η εξωτερική πολιτική στη χώρα μας. Αναφέρεται στους bloggers που κάλεσε η κα Μπακογιάννη, που αν μη τι άλλο ως επί το πλείστον είναι "περίεργες" επιλογές.


Μέχρι τώρα ήλπιζα να κάνω λάθος σχετικά με τον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική. Δικαιολογούσα κάθε τι παράλογο που έβλεπα σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς με το σκεπτικό ότι … οι υπεύθυνοι ΞΕΡΟΥΝ κάτι ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Σταθμίζουν κι άλλους παράγοντες που πιθανόν αγνοούμε εμείς οι κοινοί θνητοί και τελικά αποφασίζουν για την Ελλάδα αυτό που μας συμφέρει περισσότερο. Κι όμως στο ΥΠ.ΕΞ μπορούν να τα κάνουν ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ! Και αυτό δεν μας προκαλεί απλά ανησυχία… αλλά καθαρό ΤΡΟΜΟ! Ιδού και οι αποδείξεις.
Ως γνωστό εδώ και 15 χρόνια οι Σκοπιανοί χρήστες του internet επιδίδονται , με τη βοήθεια του κράτους, σ’ ένα ασταμάτητο παιχνίδι διαδικτυακής προπαγάνδας με θύμα την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της Μακεδονίας. Έχουν καταχωρήσει εκατομμύρια ιστοσελίδες με τη δική τους πλαστή ιστορία της Μακεδονίας ενώ έχουν δημιουργήσει και ομάδες κρούσης οι οποίες επιτίθενται με e-mail διαμαρτυρίας σε οποιονδήποτε συντάκτη παγκοσμίως διανοηθεί να συσχετίσει την Ελλάδα με τη Μακεδονία. Πρόσφατα υποχρέωσαν το BBC να ζητήσει συγνώμη διότι τους αποκάλεσε τους Σκοπιανούς Σλάβους (!) αντί εθνικά Μακεδόνες! Από την Ελληνική πλευρά η ΑΜΥΝΑ για τα Ελληνικά θέματα είναι υποχρέωση 15 ρομαντικών πατριωτών που ξημεροβραδιάζονται διαδίδοντας τις Ελληνικές θέσεις, απαντώντας στα ψέματα των Σκοπιανών κι όλα αυτά … ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. Μετά από 15 χρόνια λήθαργου ξύπνησε και η Ελληνική Κυβέρνηση. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε από τους «φωστήρες» που διαχειρίζονται την δική της παρουσία στο διαδίκτυο να την φέρουν σ’επαφή με bloggers για να συζητήσουν σχετικά με προβολή των Εθνικών μας θεμάτων στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα … οι ιστοσελίδες που ασχολούνται με τα Εθνικά θέματα είναι πολύ λίγες και με απλή έρευνα στο Google εμφανίζονται πρώτες. Κλήθηκαν λοιπόν περί τους 10 blogger να προσφέρουν τις γνώσεις τους κι επειδή μ’ έφαγε η περιέργεια για την ταυτότητα των «ειδικών» που θα γνωμοδοτούσαν επί των εθνικών θεμάτων εντόπισα μερικούς για να καταλάβουμε πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ είναι η άγνοια στους πολιτικούς αλλά και στους «φωστήρες» που περιβάλλουν και συμβουλεύουν τους πολιτικούς. Ας πάθουμε τα εγκεφαλικά…ένα-ένα και με τη σειρά:
1)Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα ΔΕΝ διαθέτει ομάδα έμμισθων χρηστών που μπορούν να χειριστούν την προβολή της χώρας διεθνώς. Αυτή ήταν και η αφορμή της συνάντησης που επεδίωξε η Υπουργός με τους bloggers.
2) Διαπιστώνουμε ότι η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών ΑΓΝΟΟΥΣΕ ότι μερικές από τις διάσημες και ισχυρές πολιτικές ιστοσελίδες της Αμερικής (HuffingtonPost, DailyKos) ανήκουν σε Έλληνες και δέχονται πάνω από 1.000.000 επισκέπτες την ημέρα!
3) Η επιλογή των blogger ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ κυριολεκτικά ΑΦΩΝΟΥΣ.
Οι σύμβουλοι τεχνικοί Internet της κας Μπακογιάννη είναι λίαν επιεικώς ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! Για άλλη μία φορά επαληθεύεται η ρήση ότι « η βλακεία είναι αήττητη!»
Πριν όμως ασχοληθούμε με τους Blogger να θυμίσουμε σε κάποιους ΑΔΑΕΙΣ ότι στις προηγούμενες εκλογές εμφανίστηκε ένα νέο μικρό κόμμα με το όνομα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που υπερασπίστηκε ανοιχτά το δικαίωμα (!) των Σκοπίων στον αυτοπροσδιορισμό. Στο συγκεκριμένο κόμμα κατέβηκε υποψήφιος ο κ.Παναγιώτης Δημητράς του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι (βλ.George Soros) .Ο κ.Δημητράς έχει καταγγείλει την Ελλάδα (!) για ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ανθρωπίνων δικαιωμάτων της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ» μειονότητας! Αυτονόητο είναι επίσης ότι την ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ υποστήριξε ΕΠΙΣΗΜΑ από την πρώτη μέρα και το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ και ο κ.Βοσκόπουλος που μάλιστα αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα της Φ.Σ e-rooster και ο οποίος επίσης έχει καταγγείλει την Ελλάδα για την «Μακεδονική» μειονότητα αλλά έχει στείλει και επιστολές σε Νίμιτς και Κοντολίζα Ράις εν καιρώ διαπραγματεύσεων προκειμένου να επηρεάσει τη διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας. Σε όσους ασχολούνται με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ είναι ΓΝΩΣΤΑ όσα κρύβονται ΠΙΣΩ από την Φιλ.Συμμαχία,το Ουράνιο Τόξο, το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι κλπ. Και ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να ζητήσεις την άποψη για το Μακεδονικό ανθρώπων που στρατεύθηκαν ΕΠΙΣΗΜΑ με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ και που υποστηρίζουν ότι υπάρχει «Μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα! Μετά από αυτά ας δούμε αναλυτικά ΠΟΙΑ σχέση έχουν με τα εθνικά θέματα οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ της κας Μπακογιάννη:
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 1ον
O συμμετέχων blogger του "ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΑΙ" ήταν υποψήφιος βουλευτής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας κι επίσης προσκεκλημένος της κας Μπακογιάννη για τα Εθνικά Θέματα. Στο blog του δεν βρήκαμε ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ για τη Μακεδονία! Εννοείται για την Φιλ.Συμμαχία ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι το όνομα που δικαιούνται τα Σκόπια!

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 2ον



O συμμετέχων blogger του nylon.gr επίσης δηλώνει ότι ψήφισε Φιλελεύθερη Συμμαχία

και προωθεί την ιστοσελίδα της Φιλ.Συμμαχίας e-rooster αλλά και την ιστοσελίδα του γνωστού "πατριώτη" Πάσχου Μανδραβέλη. Στο nylon.gr βρήκαμε ΕΝΑ μόνο θέμα για τη Μακεδονία στο οποίο μάλιστα υπήρχε και η ομολογία: "Όχι ότι είμαι από αυτούς που φωνάζουν “η Μακεδονία είναι Ελληνική” και άλλα τέτοια φαιδρά" πράγμα λογικό για κάποιον που ψηφίζει κόμμα που συνεργάζεται με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ.

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 3ον
Ο συμμετέχων blogger του X-blog επίσης ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ για τη Μακεδονία και το Σκοπιανό


ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 4ον


Ο blogger StathisXaikalis αναφορικά με το Σκοπιανό θα προτιμούσε τον Ψωμιάδη να

ασχοληθεί με τις τουαλέτες του αεροδρομίου αντί με τα εθνικά θέματα και στον τίτλο τον συνδυάζει ανάλογα ενώ λυπήθηκε τον Σκοπιανό ελληνομαθή δημοσιογράφο που ΔΕΝ κατάλαβε τον ΛΕΞΙΛΑΓΝΟ...Ζουράρι τον οποίο ενέταξε στον φετινό καρνάβαλο.

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 5ον
Ο συμμετέχων blogger karpidis του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ BLOG σε άρθρο του ... ανησυχεί για το ασφαλιστικό περισσότερο από το Εθνικό Θέμα και ειρωνεύεται το greekalert επειδή ... γράφει στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Η αλήθεια είναι ότι ... με τόσους ανισόρροπους Έλληνες...που να βρούμε χρόνο να ασχοληθούμε και με τους ξένους! Η σχετική θεματολογία του ολιγοστή , άσχετη κι ανούσια.

μίνι - ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 6ον
Ο συμμετέχων blogger του metablogging.gr ασχολείται αποκλειστικά με τον κόσμο των blogs γενικά και όχι με πολιτική και ειδησεογραφία.ΚΑΝΕΝΑ σχετικό θέμα δηλαδή

και τέλος ένα μικρό φως στο τούνελ...
Η συμμετέχουσα blogger του magicasland έχει ευτυχώς ξεκάθαρες ιδέες για το Σκοπιανό (λόγω καταγωγής προφανώς) αλλά ΜΟΝΟ
ΕΝΑ ΘΕΜΑ εθνικού χαρακτήρα.

Μας ενημέρωσε ότι συμμετείχε και ο blogger του STRATEGY-GEOPOLITICS , μάλλον Ο ΜΟΝΟΣ γνώστης κι ενασχολούμενος με εθνικά και αμυντικά θέματα με σοβαρότητα κι εντατικό ρυθμό. Μάλλον έχασε το χρόνο του ο άνθρωπος.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ οι φωστήρες της κας Μπακογιάννη να καλούν για συμβουλές επί εθνικών θεμάτων, bloggers της Φιλ.Συμμαχίας που υποστηρίζουν τα Σκόπια στην πλαστογράφηση της ιστορίας μας και άλλους που ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ή ΑΓΝΟΟΥΝ την ύπαρξη του Σκοπιανού στην διαδικτυακή τους παρουσία; Είναι προφανές ότι οι σύμβουλοι της υπουργού κας Μπακογιάννη είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες εποχές. Είναι άξιο απορίας με ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ επέλεξαν τους συγκεκριμένους bloggers αφού και οι ίδιοι απόρησαν καθότι ΑΣΧΕΤΟΙ με τέτοια θέματα! Επίσης είναι άξιο απορίας με ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ επιλέχθηκαν τα μέλη της DoraWebTeam από την κα Μπακογιάννη.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Τι παίζει με Τατούλη-Λιάνη;

Βλέπετε και εσείς να υπάρχει ταυτόχρονα από τον Λιάνη και τον Τατούλη ένας αγώνας για να φανούν ως οι "αδιάφθοροι"; Το κοινό χαρακτηριστικό και των δύο είναι η αγάπη για την πολυπολιτισμικότητα αν δεν κάνω λάθος. Τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν και οι δύο να φανούν οι μαχητές υπέρ της διαφάνειας, της αλήθειας, της καταπολέμησης της διαφθοράς κλπ. Προσπαθούν και οι δυο να ανέβουν τα σκαλιά της ιεραρχίας στο κόμμα τους, αλλά και γενικότερα στο πολιτικό σκηνικό.

Όπως γράφει το skinious.blogspot.com "Σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ, στις 20.00 στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου με τίτλο : "Το Τέλος του Κοινωνικού Κράτους; Αριστερά και Συνδικάτα μπροστά στην απορρύθμιση". Ο συγγραφέας εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον της κοινωνίας, το δημογραφικό, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό, καταγγέλοντας τη Νεοιφιλελεύθερη πολιτική της Παγκοσμιοποίησης.". Βεβαίως εξέφρασε όπως διαβάζουμε την αντίθεσή του στις απόψεις αυτές του βιβλίου, υπερασπιζόμενος με σθένος τα καλά της παγκοσμιοποίησης. Είναι ο ίδιος Τατούλης που τελευταία έχει αρχίσει να "κάνει νερά" στη συμπεριφορά του προς της κυβέρνηση. Τα κατορθώματά του έχουν κάνει τα ΜΜΕ να τον εμφανίζουν συνεχώς, πιο συχνά και από τον πρωθυπουργό! Θέλει να φανεί ο αδιάφθορος της υπόθεσης, ο τίμιος, και βρήκε την ευκαιρία να το κάνει - όπως και στο παρελθόν - με αφορμή μερικές από τις πολλές παρασπονδίες της κυβέρνησης. Έτσι εδραιώνεται στη συνείδηση του κόσμου, και αυξάνει συνεχώς τις ψήφους του, εκμεταλλευόμενος και την πολιτική ανυπαρξία των αντιπάλων του.

Όσον αφορά τον Λιάνη, έχει υποστηρίξει πολλές φορές το Ουράνιο Τόξο, με στόχο τις ψήφους των Σκοπιανών της χώρας μας. Όπως διαβάζουμε στο press-gr, "ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, "Ο ΣΤΟΧΟΣ", ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΤΗΣ ΗΠΑ". Χόρευε με τους Σκοπιανούς ψηφοφόρους του τραγούδια που αφορούν την απελευθέρωση της χώρας του από τους Έλληνες!!! Τελευταία όμως τον βλέπουμε και αυτόν (όπως και τον Τατούλη) συνεχώς στην τηλεόραση να το παίζει τιμητής των πάντων. Μια στην υπόθεση ντόπινγκ με την Αυλωνίτου, που ήταν γ.γ. στο υπουργείο του σαν ΥΠΠΟ, μια με τον Συρίγο που τον είπε ιπποδρομιάκια, προσπαθεί να δημιουργήσει ξανά ένα καλό προφίλ, μαχόμενος την διαφθορά!!!

Η πολιτική δράση των δύο τώρα τελευταία εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται ότι μοιάζει πάρα πολύ. Ελπίζω να κάνω λάθος... Είναι γνωστή η σχέση του Λιάνη με τον Βενιζέλο. Επίσης είναι γνωστές οι φήμες που κυκλοφορούν όσον αφορά την πολιτική συνεργασία Βενιζέλου-Τατούλη! Λέτε να είναι στα σκαριά κανένα σχέδιο για καινούριο κεντρώο κόμμα όπως υποστήριζε το ΒΗΜΑ;

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Έργα και ημέρες...

Ανακοινώνει ο Αλογοσκούφης ότι κανένας δε θα μπορεί να αγοράσει ποσοστό μετοχών κοινωφελούς οργανισμού μεγαλύτερο του 20%. Ποιος ήταν ο λόγος; Δήλωσε ότι ο σκοπός ήταν να μην αποκτήσει κανένας ιδιώτης δικαίωμα να ...κάνει κουμάντο στους οργανισμούς αυτούς, και όχι για να μπορεί αυτός να ...βουτήξει το δάκτυλο στο μέλι! Ο Βγενόπουλος δέχτηκε την απόφαση αυτή χωρίς καμιά έντονη διαμαρτυρία, παρόλο που ήταν προφανές ότι το μέτρο έθιγε σημαντικά τα οικονομικά του συμφέροντα. Λίγο αργότερα ο Αλογοσκούφης εμφανίζεται πολύ χαρούμενος που είναι πολύ κοντά στη συμφωνία με την Deutsche Telekom για την πώληση των μετοχών του ...κου Βγενόπουλου!!! Ο Αλογοσκούφης τι δουλειά έχει να παριστάνει τον μεσάζοντα για την αγοραπωλησία μετοχών δυο ιδιωτών; Σημειώνω ότι μετά την είδηση για το ενδεχόμενο συμφωνίας με τους Γερμανούς η μετοχή του ΟΤΕ στο χρηματηστήριο έφτασε τα 19.5 ευρώ, τη στιγμή που οι Γερμανοί φέρονται διατεθιμένοι να πληρώσουν 26 ευρώ για καθεμιά! Και γιατί δεν πηγαίνουν να την αγοράσουν από άλλους ιδιώτες φθηνότερα και την αγοράζουν από τον Βγενόπουλο;

Ο αρχικός σκοπός του Αλογοσκούφη λοιπόν έπαψε να ισχύει. Μπορεί να μας εξηγήσει ξανά το λόγο που άρον άρον κατατέθηκε αυτός ο νόμος; Μήπως για να περάσουν τα λεφτά μέσα από το υπουργείο οικονομικών; Το press-gr αποκάλυψε ότι η γερμανική εταιρία καταδκάστηκε δυο φορές για παράνομο μονοπώλιο! Τόσο νοιάζεται για τους Έλληνες φορολογούμενους ο Αλογοσκούφης; Είναι άλλο ένα δείγμα σεβασμού προς τον ελληνικό λαό μετά τα ομόλογα, τη συμφωνία με τη Microsoft, την παροχή υπηρεσιών φοροδιαφυγής (όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΑΝΤΙ) και άλλες παρόμοιες πράξεις; Ή μήπως έχει πληροφορηθεί ότι σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν από την κυβέρνηση και ...ότι προλάβει πρόλαβε;

Που είναι η διαφάνεια; Που είναι οι ένοχοι για το σκάνδαλο Siemens; Στη Γερμανία τους βρήκαν, στην Ελλάδα κάνουν μπίζνες... Που είναι οι ένοχοι του ΠΑΣΟΚ για τις μίζες των TOR-M1; Στη Ρωσία είναι στο κελί, στην Ελλάδα κάνουν μπίζνες... Μήπως αυτό λέγεται αγαστή συνεργασία;

Έχω ένα διαμερισματάκι για πούλημα κε Αλογοσκούφη. Αν τελειώσετε με τον ΟΤΕ και τους Γερμανούς θα σας χρειαστώ - έχω ακούσει ότι είστε πολύ καλός μεσίτης...

Και το χειρότερο με όλους αυτούς είναι ότι θίγονται από τα συκοφαντικά δημοσιεύματα...

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Μια οικολογική πρόταση

Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι;

Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες.

Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το κάνουμε? Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο. Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια..

Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια!!!

Γιώργος Καρούντζος Χημικός. Μηχ.., PhD Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ΣΕΥ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Το ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικοί...

Το πρόβλημα με κάποιους κυρίους στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δε διατυπώνουν απλώς την άποψή τους. Προσπαθούν να διδάξουν πολιτική σκέψη. Με φράσεις όπως "στις σημερινές συνθήκες ανόδου των ακροδεξιών σχηματισμών, αυτά τα χαρακτηριστικά (σσ. ο αριστερός πατριωτισμός) είναι ανεπαρκή, διότι είναι όπλα του αντιπάλου, τα οποία τα μεταχειρίζεται πολύ καλύτερα από εμάς και μάλιστα για να κατασκευάζει «εσωτερικούς εχθρούς» και «εθνοπροδότες»" (!) προσπαθούν να πείσουν για το πόσο "κακό" είναι να είσαι αριστερός πατριώτης, χωρίς συγκεκριμένα επιχειρήματα. Με την απλή εφαρμογή του δογματισμού. Ότι λέει ο "φασίστας" αντίπαλος είναι εκ των πραγμάτων λάθος. Δεν εκφράζουν απλά την άποψή τους, διδάσκουν πως πρέπει να σκέφτεται ένας "σωστός αριστερός"! Δημιρουργούν μια καινούρια ομάδα αριστερών γενίτσαρων.

Η δογματική χρησιμοποίηση απαγορευμένων όρων είναι το καλύτερο μέσο για να πείσεις κάποιον όταν δεν έχεις επιχειρήματα. Έχετε ακούσει κανέναν από όλους αυτούς που κατηγορούν τους άλλους για εθνικισμό και φασισμό, να λένε και το γιατί; ΠΟΤΕ! Όταν θες να προωθήσεις την πολυπολιτισμικότητα, όποιον προβάλλει αντίσταση τον χαρακτηρίζεις εθνικιστή, φασίστα και καθαρίζεις.

Που είναι οι αντιστασιακές ιδέες τους δε βλέπω. Που είναι η διαφοροποίηση τους προς τη Νέα Τάξη πραγμάτων, προς την πολτοποίηση των εθνών; Ο Αλαβάνος θα είναι επίσημος προσκεκλημένος στην παρουσίαση του βιβλίου της Ρεπούση, που γράφτηκε με τις οδηγίες του State Department (Track Two). Μεγάλος αντιστασιακός! Αυτός είναι το πρότυπο της νέας γενιάς των προοδευτικών πολιτικών; Αλλά τι λέμε τώρα για αντίσταση στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Εδώ οι αντιστασιακοί του ΣΥΡΙΖΑ στην συντριπτική τους πλειοψηφία φιλοξενούν τις σελίδες τους σε αμερικανικούς servers! Ενω ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ πληρώνουν ελληνικές εταιρίες για την ηλεκτρονική φιλεξενία των απόψεών τους, τα 6 από τα 8 κόμματα που αποτελούν το ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναθέσει τις σελίδες τους σε αμερικάνικους servers!!!

Δικαίωμα αυτοδιάθεσης και αυτοχαρακτηρισμού έχει το κάθε κράτος λένε οι Αμερικανοί για τα Σκόπια. Έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται όπως θέλουν. Άρα και γιατί όχι Μακεδονία; Αν όμως αποφάσιζαν τα Σκόπια να ονομαστούν Microsoft θα βλέπαμε αν είχαν το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζονται όπως γουστάρουν. Και αφού επιμένουμε για σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία να προτείνω μια λύση: "Macedonia, NOT!"

Και για τέλος μια διαφήμιση ηλεκτρικής συσκευής (φωτό) από τον G. Bush. Παίρνουμε 10 εκατομύρια Έλληνες, 1 εκατομυριάκι Σκοπιανούς, και 200.000 μουσουλμάνους (αν είναι από τη Θράκη θα δέσει καλύτερα το γλυκό!). Τους χτυπάμε στο μπλέντερ για δυο λεπτάκια. Τους βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν. Προσθέτουμε γαρνιτούρα καμια χιλιάδα Τσάμηδες και το σερβίρουμε.

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

ΝΕΑ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ - Turks, BACK TO ASIA !!

Από το skinious.blogspot.com.


Και ενώ συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση ότι στην τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ είδαμε την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ υποστήριξη των Τουρκαλάδων στα Σκόπια ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Κυβερνητικός δεν την σχολίασε ούτε και τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν όσο θά έπρεπε, ας δούμε στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής μια ΝΕΑ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ που την υπογράφουν 6000 Θρακιώτες:


Κλίμα αγωνίας και ανησυχίας επικρατεί στη Θράκη, μετά τις πάγιες διεκδικήσεις των Τούρκων, τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τους κινδύνους που δημιουργούν στα βόρεια σύνορά μας οι αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπιανών, οι βλέψεις των Αλβανών για την Τσαμουριά και οι καταγγελίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων μειονοτήτων που κατά φαντασίαν υπάρχουν στη χώρα μας.
Την αγωνία αυτή, τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν 6.000 πολίτες της Θράκης με υπόμνημά τους προς την κυβέρνηση, την Ακαδημία και διάφορα άλλα ιδρύματα της χώρας.

Στο υπόμνημά τους, οι 6.000 Θρακιώτες αναφέρουν:

Όχι άλλες υποχωρήσεις!
"Για δεκαετίες παρακολουθούμε απογοητευμένοι τις ενέργειες των ελληνικών κυβερνήσεων στη Θράκη. Συγκάλυψη των προβλημάτων, διαρκείς υποχωρήσεις στις απαιτήσεις της Άγκυρας, παραχώρηση εδάφους σε όσους επιβουλεύονται την κοινωνική γαλήνη και την εθνική μας κυριαρχία. Τελευταίο κρούσμα, το πρόσφατο σχέδιο νόμου που αφορά τη διαχείριση των μουσουλμανικών βακουφίων στη Θράκη το οποίο κατατέθηκε στις 7/12/2007 στη Βουλή. Πέρα από την ταπεινωτική συγκυρία που επιλέχθηκε (επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν) για την προώθηση της «τακτοποίησης» ενός χρόνιου τουρκικού αιτήματος, το ίδιο το κείμενο έχει δύο μεγάλες υποχωρήσεις. Πρώτον αφαιρέθηκε από τον παλαιό νόμο (1091/1980) η «αρχή της διακρατικής αμοιβαιότητας». Έτσι, τα απομεινάρια της Ρωμιοσύνης στην Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο εγκαταλείπονται στις δικαστικές τους περιπέτειες! Και δεύτερον συγκροτούνται 3 μόνον Διαχειριστικές Επιτροπές για τα δεκάδες βακούφια των πόλεων της Θράκης, επιτροπές που θα αποτελέσουν (ειδικά στην Κομοτηνή) ένα νέο κέντρο τουρκικής παρέμβασης. Είναι το τελειωτικό χτύπημα στο φιλειρηνικό ισλάμ και η καθιέρωση του εθνικιστικού κεμαλικού Ισλάμ.
Διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών
Και σαν να μην έφταναν αυτά, στο άρθρο 23 επιβάλλεται ποσόστωση 0,5% για όλες τις προσλήψεις στο ελληνικό Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ για τους μουσουλμάνους της Θράκης! Το αντίστοιχο προ δεκαετίας «προσωρινό» μέτρο της ποσόστωσης για την εισαγωγή μουσουλμάνων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας επεκτείνεται και στην κατάληψη θέσεων στο ελληνικό Δημόσιο, καταρρακώνοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και συνταγματικότητας. Οι έλληνες χριστιανοί της Θράκης, οι «γκιαούρηδες» του γνωστού προεκλογικού βίντεο, οι οποίοι υφίστανται μια κρατική πολιτική επιβολής ανισοτήτων σε βάρος τους (με προσχήματα... υψηλών πολιτικών και... λεπτών χειρισμών), δεν παρηγορούνται πια με μυθολογήματα για αναξιοπαθούσες μειονότητες. Αν κάποιοι βιώνουν πραγματικές ανισότητες, αυτοί είναι οι μουσουλμάνοι Ρομά και οι Πομάκοι της Θράκης και όχι το αναπτυγμένο κοινωνικά, μορφωτικά και οικονομικά τουρκογενές κομμάτι της μειονότητας. Η συγκεκριμένη ποσόστωση διευρύνει ένα καθεστώς διακρίσεων σε βάρος των χριστιανών και σύντομα θα δημιουργήσει ανισότητες και εντάσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες για την περιοχή. Όσοι εντός και εκτός Ελλάδος σχεδιάζουν το μέλλον της Θράκης θα πρέπει να μην ξεχνούν ότι εδώ, εκτός από τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, ζουν και χριστιανοί. Απαιτούμε: Διατήρηση της αρχής της αμοιβαιότητας για τα βακουφικά, ως ασπίδα προστασίας για τα αντίστοιχα ελληνικά βακούφια στην Τουρκία, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης (την οποία συνθήκη προτάσσει και το ίδιο το νομοσχέδιο στο άρθρο 1). Αποφυγή κάθε τεχνητής ενοποίησης βακουφιών σε παντοδύναμες διαχειριστικές επιτροπές που θα αποτελέσουν έναν ακόμη θεσμό της Θράκης ελεγχόμενο από την Άγκυρα. Αναβάθμιση του ρόλου των νόμιμων μουφτήδων, οι οποίοι, ως ανώτερη ιερή αρχή στο ισλάμ, θα πρέπει να έχουν λόγο και στη διαδικασία αποδοχής υποψηφιοτήτων στις διαχειριστικές επιτροπές. Απόσυρση της ρατσιστικής ποσόστωσης για τους διορισμούς στο Δημόσιο και μέριμνα για την παροχή ελληνικής παιδείας και ίσων ευκαιριών σε όλους τους κατοίκους της Θράκης, χριστιανούς και μουσουλμάνους. ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ?

Εγώ όμως έχω κολλήσει άσχημα στο εξής! Αφού ο Κωστάκης είναι ΤΟΣΟ μάγκας πρωθυπουργός που δεν μασάει, βάζει βέτο και "γράφει" τον Μπους, γιατί δεν είπε καμμιά κουβεντούλα στον κουμπάρο του που από την πολλή ευγνωμοσύνη του που τον στήριξε για την πορεία του προς την ΕΕ (φτού κακά!), τον πούλησε στο θέμα του βέτο? ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ και ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ: ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ! (εκτός αν συνέλθουν, πράγμα απίθανο)...

Σχόλιο zeitgeist-gr: Αν θυμάστε στις 5 Δεκεμβρίου είχαν συνάντηση η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Τούρκος ομόλογός της Αλί Μπαμπατζάν στην Αθήνα. Μήπως συνδέεται κάπως αυτή η συνάντηση με την κατάθεση του νομοσχεδίου μόλις 2 μέρες αργότερα; Μήπως και αυτό είναι προσπάθεια της Ντόρας να κάνει δημόσιες σχέσεις και με την Τουρκία για να είναι ευνοημένη όταν (όπως νομίζει) γίνει πρωθυπουργός; Για να προωθήσουν κάποιοι το ατομικό τους συμφέρον δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο...

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Τα Σκόπια ο μεγαλύτερός μας σύμμαχος στα Βαλάνια;

Σε δηλώσεις του ο Παπανδρέου είπε πως "ο λαός των Σκοπίων θα είναι ο μεγαλύτερός μας σύμμαχος, και μαζί θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε μια κοινώς αποδεκτή λύση"!!! Λέτε να νοιάζονται και οι Σκοπιανοί για να βρούμε μια κοινώς αποδεκτή λύση; Ή πιέζουν για να βρεθεί μια λύση που βολεύει μόνο αυτούς; Ταυτόχρονα ανακοίνωσε και την σκιώδη κυβέρνησή του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να σημειώσουμε 2 ονόματα:

Υπουργός Εξωτερικών: Ανδρέας Λοβέρδος. Είναι γνωστή η ιστορία με τη δίκη της Σαιεντολογίας όπου ο κ. Λοβέρδος την υπερασπίστηκε σθεναρά και καταφέρθηκε με άσχημο τρόπο στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Όποιος δεν ξέρει για τη Σαιεντολογία, ας διαβάσει αυτό.
Υπουργός (πολυ)Πολιτισμού: Μαρία Δαμανάκη. Επίσης πολλοί θα θυμούνται τις δηλώσεις της για τους μουσουλμάνους της Θράκης τους οποίους ως αριστερή είχε χρέος να υπερασπιστεί, γιατί είναι αδύναμοι. Για τους Έλληνες στην Τουρκία, στα Σκόπια και στην Β.Ήπειρο κουβέντα η αριστερή υπερασπίστρια των αδυνάτων κα. Δαμανάκη...

Περαστικά μας και να τους χαιρόμαστε!

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το βιβλίο της ΣΤ΄ δημοτικού

Ένα κείμενο που δείχνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το περιβόητο βιβλίο της ιστορίας με τίτλο "Μια πιο ψύχραιμη και εκ των υστέρων ανάλυση για το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού". Πως μέσα από τον μετριοπαθή λόγο περνάει αυτά που θέλει... Συγγραφέας του άρθρου είναι ο Δημήτρης Α. Κατσορίδας. Αλλά ας δούμε μερικά τμήματα του άρθρου.

"οι κρατούντες δεν θέλουν σχολείο που θα μορφώνει, αλλά σχολείο που θα διαμορφώνει συνειδήσεις με βάση την κρατούσα αστική ιδεολογία"
Σύμφωνοι αλλά ποιοι κρατούντες; Εδώ έχουμε τους Έλληνες κρατούντες και τους Αμερικάνους, που μέσω του G.Soros επέβαλαν τη δική τους ιστορία (πρόγραμμα track two).

"Η κυρίαρχη αντίληψη που υπάρχει μέσα στον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό είναι αυτή που αποδέχεται την λεγόμενη «αδιάσπαστη συνέχεια του ελληνισμού» από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, χωρίς επιδράσεις και αλλοιώσεις, ο οποίος πάντα «μεγαλουργεί» σαν ένα «ενιαίο σύνολο» χωρίς κοινωνικές αντιθέσεις και συγκρούσεις, παρά τα εμπόδια που του βάζουν «πάντα», «κάποιοι» ισχυροί."
Τους ενοχλεί πολύ το ελληνικό έθνος και η κοινονική του ενότητα, δε νομίζετε;

"Όπως εύστοχα παρατηρεί ο Γ. Ανδρουλιδάκης, «Το περιβόητο –και καταφανώς άστοχο– απόσπασμα για το ΄΄συνωστισμό των Ελλήνων΄΄ στη Σμύρνη του ’22, δεν αποτελεί το φρούτο κάποιας ξαφνικής λατρείας για τον τούρκικο εθνικισμό. Η σημασία του συνίσταται στο ότι αποδραματοποιώντας τη σφαγή της Σμύρνης, ο ελληνικός εθνικισμός απαλλάσσεται από την υποχρέωση να εξηγήσει κάποτε πώς και γιατί βρέθηκε ο ελληνικός στρατός το 1922 έξω από την Άγκυρα…»"
Έτσι δικαιολογείται δηλαδή η αποσιώπηση της πυρπόλησης! Γιατί αλλιώς θα έπρεπε να ειπωθούν και τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης.Οπότε συμφωνεί ότι πρέπει να σβηστούν τα λάθη του παρελθόντος και από τις δύο πλευρές...

Παρακάτω όμως συνεχίζει:
"Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποσιωπούνται οι αρνητικές όψεις της εθνικής ιστορίας. Διότι, στις ιστορίες όλων των λαών εκτός από τις καλές στιγμές υπάρχουν και οι μαύρες σελίδες, οι οποίες πρέπει να αναφέρονται, να συζητιούνται, να κρίνονται και να στιγματίζονται, ώστε να μη διαιωνίζονται τα λάθη και τα πάθη, όπως για παράδειγμα η άλωση της Τριπολιτσάς, όπου υπήρξε μαζική σφαγή αμάχων μουσουλμάνων ή οι βιαιοπραγίες του ελληνικού στρατού στη Μικρασιατική εκστρατεία κατά του πληθυσμού με λεηλασίες, βιασμούς, φόνους και πυρπολήσεις συνοικιών και ολόκληρων χωριών"
Δηλαδή καλά έκαναν και αποσιώπισαν την καταστροφή της Σμύρνης αλλά έπρεπε και να γράψουν στο βιβλίο της ιστορίας μόνο για τους κακούς Έλληνες!

"Υπό αυτήν την έννοια και εφόσον αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα κάτω από μια συγκεκριμένη αριστερή ιδεολογική προσέγγιση είναι αναγκαίο να επισημάνουμε ότι ήταν απαράδεκτη η απόσυρση του βιβλίου για πολιτικούς λόγους. Διότι, η απόφαση αυτή δεν προέκυψε μέσα από έναν μακρύ διάλογο και από μια κριτική εξέταση του βιβλίου από την επιστημονική κοινότητα. Έτσι, δεν εξέφρασαν γνώμη αυτοί που πραγματικά το διδάσκουν: οι εκπαιδευτικοί και οι ιστορικοί. Για παράδειγμα, γιατί δεν αναρωτιόμαστε για τον λόγο που οι μαθητές αντιπαθούν την ιστορία και προκειμένου να τη μάθουν καταφεύγουν στην παπαγαλία;"
Ήταν απαράδεκτη η απόσυρση του βιβλίου για πολιτικούς λόγους; Οι μαζικές αντιδράσεις των γονέων ήταν πολιτικοί λόγοι; Για το επιχείρημα ότι τα παιδιά αντιπαθούν την ιστορία και την μαθαίνουν παπαγαλία τι να πω; Το βιβλίο της Ρεπούση θα το διάβαζαν πρωί βράδυ και δε θα το μάθαιναν παπαγαλία, θα το ενστερνίζονταν! Αλλά και τα μαθηματικά που τα αντιπαθούν οι μαθητές πρέπει να απαγορευτούν. Είναι και αυτά φασιστικά και εθνικιστικά!

"Η Ακροδεξιά δεν στηρίζεται στην προσπάθεια για την εξεύρεση της αλήθειας, δεν την ενδιαφέρει η λογική απόδειξη και άρα ούτε η ιστορία ως έρευνα και μελέτη του παρελθόντος. Η Ακροδεξιά στηρίζεται στο θυμικό, στο συναίσθημα, καθώς επίσης στις διάχυτες αντιλήψεις για την ιστορία, όπως αυτές προκύπτουν από την παράδοση, τους εορτασμούς, τις παρελάσεις, την Εκκλησία, τον στρατό και βέβαια την εκπαίδευση, όπως αυτή προσφέρεται από τους εθνικιστικούς κύκλους του αστικού κράτους. Χρησιμοποιεί ως επιχείρημα, το οποίο μάλιστα υποστηρίζει και μεγάλο τμήμα της Αριστεράς, ότι η «παγκοσμιοποίηση» είναι μια συνωμοσία των ισχυρών της λεγόμενης «Νέας Τάξης», οι οποίοι θέλουν να καταστρέψουν το έθνος-κράτος και άρα την εθνική ταυτότητα και την ιστορική μνήμη των λαών."
Δηλαδή και οι δεξιοί και μεγάλο μέρος της αριστεράς τρελάθηκαν και ο μόνος που είναι καλά είναι ο αρθρογράφος; Το ότι θέλουν να διαγράψουν την ιστορική μνήμη των λαών είναι ψέμα; Γνωρίζει κάτι για το δόγμα Κίσινγκερ;

"Και αν για την Ακροδεξιά οι προαναφερθείσες απόψεις περί «παγκοσμιοποίησης» και «διάλυσης του έθνους-κράτους» είναι μέρος της ταυτότητάς της, αντίθετα για την Αριστερά είναι λάθος να προβάλλει μια παρόμοια αντίληψη ότι, δηλαδή, «κάποιοι» θέλουν να «αποδομήσουν το έθνος-κράτος». Και αν ακόμη «κάποιοι» το ήθελαν, για αντικειμενικούς λόγους αυτό δεν μπορεί να γίνει. Διότι, σύμφωνα με τα σοσιαλιστικά ιδεολογικά εργαλεία, το κράτος επιτελεί συγκεκριμένες λειτουργίες. Το εθνικό αστικό κράτος είναι και παραμένει μηχανισμός διατήρησης της εξουσίας της κυρίαρχης αστικής τάξης, βοηθά στην αναπαραγωγή του κεφαλαίου και στον ανταγωνισμό του με τα ξένα κεφάλαια και παραμένει υπεύθυνο για τη διατήρηση της «εθνικής» κοινωνικής συνοχής-ενότητας σε ένα ταξικά διαιρεμένο κοινωνικό σχηματισμό (ενότητα οικονομική, εδαφική, πολιτιστική, γλωσσική, ιδεολογική κ.λπ.). Το εθνικό κράτος είναι αυτό που εφαρμόζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, επειδή αλλάζουν τους ταξικούς συσχετισμούς δύναμης υπέρ του κεφαλαίου. Δεν προέρχονται από μια έξωθεν επιβολή. "
Λέει ότι δεν μπορεί να γίνει ούτως η άλλως διάσπαση της εθνικής ενότητας γιατί αυτή προστατεύεται από το ίδιο το εθνικό αστικό κράτος. Το οποίο ευθύνεται και για όλα τα υπόλοιπα δεινά που περιγράφει! Τέλος λέει ότι δεν υπάρχουν εξωτερικοί εχθροί! Όλοι μας αγαπάνε!

"Να προτείνουμε την κατάργηση του ενός και μοναδικού επίσημου βιβλίου που αντιμετωπίζεται σαν το μόνο που κατέχει την «αλήθεια» και να υπάρξουν εναλλακτικά διδακτικά βιβλία ιστορίας, λογοτεχνίας, θρησκευτικών κ.λπ. "
Να έχει το δικαίωμα ο καθένας να γράφει και μια ιστορία, μπας και μπερδέψουμε τον κόσμο και την ξεχάσει!

"Τέλος, να επιχειρήσουμε να γράψουμε τη δική μας εναλλακτική ιστορία, με βάση και τα πορίσματα των αριστερών εκπαιδευτικών, για το πώς πραγματικά χρειάζεται να είναι και να διδάσκεται η ιστορία."
Να γράψουμε δηλαδή την ιστορία που θα μας προτείνει όποιος μας πληρώσει, βλέπε G.Soros. Να την αλλάξουμε αν χρειαστεί! ("πως χρειάζεται να είναι .... η ιστορία!")


Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ.